MHP Listeleri belli oldu. İşte listeye giremeyenler

MHP'nin mebus seçimleri için açıkladığı namzet listesinde, var 35 milletvekilinden 22'si yeniden namzet olarak yer aldı.

MHP Listeleri belli oldu. İşte listeye giremeyenler
18 Mayıs 2018 - 07:51

MHP, 24 Haziran'da cumhurbaşkanı seçimiyle birlikte yapılacak 27. Dönem Mebus Genel Seçimleri için mebus namzet listesini açıkladı.

Buna göre, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli memleketi Osmaniye'den 1'inci alelade namzet oldu.

ANKARA

Listede Ankara Birinci Bölge'de 1'inci sırada Mevlüt Karakaya, 2'nci sırada Zühal Topçu ve 3'üncü sırada Eyüp Yıldız namzet gösterildi. Ankara İkinci Bölge'de 1'inci sıradaki Sadir Durmaz'ı Nevin Taşlıçay ve Abdullah Ağar takip etti. Ankara Üçüncü Bölge'de 1'inci sırada yer saha Yaşar Yıldırım'ı ise Erkan Haberal ve Fatih Çetinkaya izledi.

İSTANBUL

İstanbul'da listenin ilk 3 sıralarında Birinci Bölge'de Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter ve Mehmet Bülent Karataş, İkinci Bölge'de Celal Adan, Cemal Çetin ve Nur Tuğba Aktay, Üçüncü Bölge'de ise Feti Yıldız, İsmail Faruk Aksu ve İstek Erdem bulunuyor.

İZMİR

İzmir'de ilk 3 sıralarda; Birinci Bölge'den Hasan Kalyoncu, Selahattin Şahin ve Cihan Aslan, İkinci Bölge'den ise Tamer Osmanağaoğlu, Abdulkadir Bektaş ve Yalçın Koçyiğit namzet gösterildi.

ADAY LİSTESİNİ İNDİRMEK İÇİN TIKLAYIN

35 MİLLETVEKİLİNDEN 22'Sİ YENİDEN ADAY OLDU

MHP'nin açıkladığı kati olmayan mebus namzet listesine göre var 35 milletvekilinden 22'si yeniden namzet oldu.

MHP'de var mebus olup yeniden listede yer saha 22 namzet şöyle:

'Devlet Bahçeli, Mevlüt Karakaya, Muharrem Varlı, Erkan Haberal, Zühal Topcu, Ahmet Selim Yurdakul, Deniz Depboylu, İsmet Büyükataman, Emin Haluk Ayhan, Kamil Aydın, Celal Adan, İsmail Faruk Aksu, İstek Erdem, Edip Semih Yalçın, İzzet Ulvi Yönter, Saffet Sancaklı, Mustafa Kalaycı, Erkan Akçay, Baki Şimşek, Mehmet Erdoğan, Ruhi Ersoy, Erhan Usta.'

LİSTEYE GİREMEYEN MİLLETVEKİLLERİ

Mevcut milletvekillerinden listede olmayan 13 mebus ise şunlar:

'Şefkat Çetin, Atila Kaya, Mehmet Parsak, Oktay Vural, Ahmet Kenan Tanrıkulu, Ekmeleddin Mehmet İhsanoğlu, Seyfettin Yılmaz, Mustafa Mit, Mehmet Günal, Mehmet Necmettin Ahrazoğlu, Fahrettin Oğuz Tor, Oktay Öztürk, Zihni Açba.'

Bu milletvekillerinden eski Genel Başkan Yardımcısı Şefkat Çetin, İstanbul Milletvekilleri Ekmeleddin İhsanoğlu, Atila Kaya, Kahramanmaraş Mebus Oğuz Tor ile Sakarya Mebus Zihni Açba adaylık başvurusunda bulunmamıştı.

ADAY LİSTESİNE YENİDEN GİREN VEKİLLER

Emekli yüzbaşı olan terör ve emniyet uzmanı Abdullah Ağar, Ankara İkinci Bölge 3'üncü alelade namzet gösterildi.

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Olcay Kılavuz ize Mersin 1'inci sıradan; Ege Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoloji Bölümü akademisyenlerinden Prof. Dr. Hasan Kalyoncu, İzmir Birinci Bölge 1'inci sıradan; iş adamı, sanayici Tamer Osmanağaoğlu ise İzmir İkinci Bölge 1'inci alelade namzet listesine girdi.

MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin danışmanı ve Ortadoğu gazetesi yazarı İsmail Özdemir, Kayseri'den; MHP'nin 25. Dönem Mebus ve Türkiye Sağlık Çalışanları Eğitim ve Dayanışma Vakfı Başkanı olan Prof. Dr. Sefer Aycan Kahramanmaraş'tan; 23. Dönem Mebus Cemal Enginyurt, Ordu'dan liste başından yer aldı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı, 24'üncü ve 25'inci Dönem Yozgat Mebus olan Sadir Durmaz Ankara İkinci Bölge 1'inci alelade listeye girerken, Ankara Üçüncü Bölge 1'inci sırada ise Genel Başkan Yardımcısı Yaşar Yıldırım yer aldı.

Emekli albay olan MHP Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu da Bursa 2'nci Bölge'den ilk dizi mebus adayı oldu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum