MERHABA

Basın Ajansı çatısı altında bulunan YARIN Gazetesi, KENTİM Dergisi ve www.yaringazetesi.net haber sitesiyle karşınızdayız. Yarın Gazetesi olarak, bu günden itibaren yayın hayatına merhaba dedik. Özgün tasarımından logosuna, yayın politikasından dağıtım alanlarına kadar çok farklı bir sistemle karşınızdayız. Mütevazı ama büyük iddialarla çıktığımız bu yolda, gündemi farklı bir gözle irdeleyeceğiz.

MERHABA
01 Mayıs 2013 - 09:56

 

Basın Ajansı çatısı altında bulunan YARIN Gazetesi, KENTİM Dergisi ve www.yaringazetesi.net haber sitesiyle karşınızdayız.

Yarın Gazetesi olarak, bu günden itibaren yayın hayatına merhaba dedik. Özgün tasarımından logosuna, yayın politikasından dağıtım alanlarına kadar çok farklı bir sistemle karşınızdayız. Mütevazı ama büyük iddialarla çıktığımız bu yolda, gündemi farklı bir gözle irdeleyeceğiz.

 

 

 

YARIN Gazetesi neler mi yapacak?..

 

YARIN Gazetesi, görünsün, duyulsun, bilinsin diye çabalayacak.

YARIN Gazetesi, güçlü veya zayıf demeden sözü olan herkese yer verecek.

YARIN Gazetesi, herkesimden insanları sayfalarında buluşturarak, ifade edebilme imkanı tanıyacak.

YARIN Gazetesi, halkın içinde bulunduğu sorunları sadece eleştirmeyi değil, sorunların belirlenip, çözümleri için çareler aramayı hedefleyecek.

YARIN Gazetesi, herhangi bir menfaat grubuna bağlanmadan, açık fikirli, dürüst, önyargılardan uzak ve kişilik haklarına saygılı olacak, 

YARIN Gazetesi, “Basın Meslek İlkeleri”ne riayet edecek.

 

Yani,

 

YARIN Gazetesi, yayınlarında hiç kimseyi; ırkı, cinsiyeti, sosyal düzeyi ve dini inançları nedeniyle kınanamayacak, aşağılamayacak.

 

YARIN Gazetesi, düşünce, vicdan ve ifade özgürlüğünü sınırlayıcı; genel ahlak anlayışını, din duygularını, aile kurumunun temel dayanaklarını sarsıcı ya da incitici yayın yapmayacak.

 

YARIN Gazetesi, kamusal bir görev olan gazeteciliği, ahlaka aykırı özel amaç ve çıkarlara alet etmeyecek.

 

YARIN Gazetesi, kişileri ve kuruluşları, eleştiri sınırlarının ötesinde küçük düşüren, aşağılayan veya iftira niteliği taşıyan ifadelere yer vermeyecek.

 

YARIN Gazetesi, kişilerin özel yaşamını, kamu çıkarlarının gerektirdiği durumlar dışında, yayın konusu yapmayacak.

 

YARIN Gazetesi, soruşturulması gazetecilik olanakları içinde bulunan haberleri, soruşturulmaksızın veya doğruluğuna emin olmaksızın yayınlanmayacak.

 

YARIN Gazetesi, saklı kalması kaydıyla verilen bilgileri, kamu yararı ciddi bir biçimde gerektirmedikçe yayınlamayacak.

 

YARIN Gazetesi, bir basın organının dağıtım süreci tamamlanmadan o basın organının özel çabalarla gerçekleştirdiği ürün, bir başka basın organı tarafından kendi ürünüymüş gibi kamuoyuna sunmayacak. Ajanslardan alınan özel ürünlerin kaynağının belirtilmesine özen gösterecek.

 

YARIN Gazetesi, suçlu olduğu yargı kararıyla belirlenmedikçe hiç kimseyi "suçlu" ilan etmeyecek.

 

YARIN Gazetesi, yasaların suç saydığı eylemler, gerçek olduğuna inandırıcı makul nedenler bulunmadıkça kimseye atfetmeyecek.

 

YARIN Gazetesi, kaynaklarının gizliliğini koruyacak, kaynağın kamuoyunu kişisel, siyasal ekonomik vb. nedenlerle yanıltmayı amaçladığı halleri bunun dışında bırakacak.

 

YARIN Gazetesi, görevini, taşıdığı sıfatın saygınlığına gölge düşürebilecek yöntem ve tutumlar yapmaktan sakınacak.

YARIN Gazetesi, şiddet ve zorbalığı özendirici yayın yapmaktan kaçınacak.

 

YARIN Gazetesi, ilan ve reklam niteliğindeki yayınların bu niteliklerini, tereddüde yer bırakmayacak şekilde belirtecek.

 

YARIN Gazetesi, Yayın tarihi için konan zaman kaydına saygı gösterecek.

 

YARIN Gazetesi, Yanlış yayınlardan kaynaklanan cevap ve tekzip hakkına saygı duyacak.

 

Son söz “YARIN SİZLERLE GÜZEL OLACAK”

YORUMLAR

  • 0 Yorum