Mark Zuckenberg Avrupa'dan Özür Diledi: Sorumluluklarımızı Yeterince Ele Alamadık

Zuckerberg, Avrupa Parlamentosu'ndaki (AP) siyasi öbek başkanlarıyla gerçekleştirdiği toplantıda açıklamalarda bulundu. Facebook'un insanların iletişim halinde kalmalarını sağlayan yeni imkanlar yarattığını anlatan Zuckerberg, 'Son yıllarda bu imkanların insanlara ziyan vermemesi için yeterince gayret harcamadık.' diye konuştu.

Mark Zuckenberg Avrupa'dan Özür Diledi: Sorumluluklarımızı Yeterince Ele Alamadık
24 Mayıs 2018 - 05:56

'SORUMLULUKLARIMIZI YETERİNCE GENİŞ BİR ŞEKİLDE ELE ALAMADIK'

Zuckerberg, yalan haberler, seçimlere etkiler ve uygulama geliştiricilerin topladıkları verilerin hatalı kullanımları hakkında hatalı davrandıklarını belirterek, 'Sorumluluklarımızı yeterince geniş bir şekilde ele alamadık. Bu bir hataydı ve bunun için özür dilerim.' ifadesini kullandı. Gerekli değişiklikleri yapmanın vakit alacağını ancak bunda kararlı olduğunu vurgulayan Zuckerberg, mühim yatırımlar yaparak emniyet tedbirlerini artıracaklarını, insanların veri güvenliklerinin kar etmekten daha mühim olduğunu söyledi.

KULLANILMAYAN UYGULAMALARIN ERİŞİMİ KESİLECEK

Zuckerberg, Cambridge Analytica skandalı benzeri bir vaka yaşanmaması için daha dikkatli davrandıklarına işaret ederek, uygulamaların kişisel verilere erişimlerini sınırlandıracaklarını, kullanılmayan uygulamaların verilere erişimlerini keseceklerini, bireylerin de buna mani olmak için daha çok imkana kavuşacaklarını anlattı. Facebook'ta geniş verileri olan tüm uygulamaları incelediklerini söyleyen Zuckerberg, kaygı duyulan uygulamaları denetlediklerini ve yasakladıklarını söyledi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum