Kadın Girişimciler Ataşehir'de Buluştu

Ataşehirli Kadın Girişimciler her yıl gelenekselleştirdikleri "Kadın Girişimciler Günü" etkinliklerini bu yılda ünlü markaların kadın girişimcilerinin katılmlarıyla gerçekleştirdiler.

Kadın Girişimciler Ataşehir'de Buluştu
01 Aralık 2018 - 06:00

Ataşehir Belediyesi Kadın Girişimcilik Merkezi (AKAGİM) tarafından ikincisi düzenlenen Kadın Girişimciler Günü etkinlikleri bu yıl Mustafa Saffet Kültür Merkezi Halit Akçatepe Salonu’nda yapıldı.

Düzenenlenen etkinlik Ataşehir, Mustafa Saffet Kültür Merkezinde yapıldı. Etkinliğe konuşmacı olarak bir çok ünlü markanın sahibi ve ortağı'da katıldı. Gelen konuklardan ASO Company Yönetici Ortağı ve Profesyonel İş Kadınları Derneği Başkanı Aylin Satun Olsun, BIG Chefs Kurucusu Gamze Cizreli kendi tecrübelerini paylaşarak etkinlikte bulunan diğer hemcinslerine girişimcilik konusunda tavsiyelerde bulundular. 

Etkinliğe Ataşehir belediye Başkan Vekili İlhami Yılmazda katıldı. Yılmaz yaptığı konuşmada "ülke ekonomisinde ve ekonomik kalkınma sürecinde önemli rol oynayan girişimcilerimizi belediye olarak destekliyoruz. Ataşehir Belediyesi olarak çalışma arkadaşlarımızla birlikte kadınlara yönelik projeler üretiyor, etkinlikler ve eğitimler düzenliyoruz. Özellikle kadınlara yönelik çok önemli projelerimiz bulunuyor. AKAGİM’de sosyal ve ekonomik hayatta kendi işini kurmuş kadınlara ortak ofis desteği sağlıyor, şirket giderlerini düşürmelerine yardımcı oluyor ve 2 binin üzerinde Ataşehirli kadın girişimcimize destek oluyoruz”

Daha sonra söz alan  Big Chefs’in kurucu ortağı Gamze Cizreli kendi girişimcilik öyküsünü anlattı. Gamze Cizreli  girişimciliğe nasıl başladığını şu sözlerle açıkladı: “11 yıl önce başladım. Sizlerden hiçbir farkım yok. Dibe vuruşlar yaşadım. Maddi olarak her şeyimi kaybettiğim bir dönem sonrası yeniden ayağa kalktım. Hiçbir zaman pes etmedim, ama inandım, başaracağıma inandım. Yaptığınız işi aşkla, tutkuyla yapmak çok önemli ama yaşadığınız toplumdaki eksiklikleri görerek bir takım girişimlere başlamanın önemli olduğunu düşünüyorum.”

Neye ve nasıl baktığımızın önemine dikkat çeken Cizreli, “Algıları açık olan, fırsatları önceden gören insan diğerlerinden bir adım önde oluyor. Hayat bütün düşüşleriyle kalkışlarıyla pes etmeden yürümek için çok keyifli. Yeniden dünyaya gelsem yine girişimci olurum. Hayatın bizlere ne yaşatacağını bilmeden yaşıyoruz. Yeniden dibe vurabilirim ama önemli olan tekrar ayağa kalkacak gücü bulabilmek. Bu da kendimize olan inancımızla olur. Bütün güç içinizde, hayallerinizin peşinden giderseniz, önünüze kapılar açılıyor, asla vazgeçmeyin hayallerinizden, kendinizden…” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum