Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarına atama

Jandarma Genel Komutanlığı ile Sahil Güvenlik Komutanlığı'na ait nakil ve terfi kararları, Resmi Gazete'de yayımlandı.

Jandarma ve Sahil Güvenlik komutanlıklarına atama
13 Ağustos 2018 - 07:10

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Cumhurbaşkanı kararlarına göre, albay rütbesinden tuğamiralliğe terfi ettirilen Ahmet Kendir Sahil Güvenlik Komutanı olurken, yardımcılığına ise albaylıktan tuğamiralliğe terfi ettirilen Cengiz Fitoz atandı.


Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlıklarına mensup generaller ve subayların nakil listeleri ile bir üst rütbeye terfi ettirilen general ve albayların listeleri Resmi Gazete'de yer aldı.

Buna göre Zaptiye 18 generalin adı terfi listesine girdi. Bir tümgeneral korgeneralliğe, dört tuğgeneral tümgeneralliğe, 13 kıdemli albay ise tuğgeneralliğe terfi ettirildi. 28 generalin adı da nakil listesinde yer aldı.

Van Zaptiye Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Salih Karataş, Zaptiye Genel Komutan Yardımcılığına atanırken; korgeneralliğe terfi ettirilen Zaptiye Genel Komutan Yardımcısı Musa Çitil aynı görevine devam edecek.

Adana Zaptiye Bölge Komutanı Tümgeneral Hacı İlbaş, Van Zaptiye Asayiş Kolordu Komutanlığına getirilirken; tümgeneralliğe terfi ettirilen Zaptiye ve Sahil Güvenlik Akademisi Başkanı Tuğgeneral Hüseyin Kurtoğlu ile Personel Başkanı İsmail Balıbek ve Lojistik Komutanı Münir Güzel de yeni rütbeleriyle aynı görevlerini sürdürecek.


GENERAL VE SUBAYLARIN TERFİ VE ATAMALARI

Tuğgeneral rütbesinden tümgeneralliğe terfi ettirilen Bursa İl Zaptiye Komutanı Ahmet Hacıoğlu, Erzurum Zaptiye Bölge Komutanlığına; Şırnak Çakırsöğüt Zaptiye Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ercan Yaşin, Konya İl Zaptiye Komutanlığına; Giresun Zaptiye Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Bursa İl Zaptiye Komutanlığına; Hakkari İl Zaptiye Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, İzmir İl Zaptiye Komutanlığına; Zaptiye Komando Özel Asayiş Komutanı Tuğgeneral Mustafa Başoğlu, Diyarbakır İl Zaptiye Komutanlığına; Bingöl İl Zaptiye Komutanı Vedat Çolak, Tunceli Zaptiye Bölge Komutanlığına; İzmir İl Zaptiye Komutanı Tuğgeneral Hasan Koçyiğit, Giresun Zaptiye Bölge Komutanlığına; Asayiş Başkanlığı Terörle Mücadele (TEM) Daire Başkanı Tuğgeneral Ali İhsan Ersoy, Zaptiye Komando Özel Asayiş Komutanlığına; Antalya İl Zaptiye Komutanı Tuğgeneral Cengiz Yıldız ise Stratejik Gelişim ve Dış İlişkiler Dairesi Başkanlığına atandı.

Kıdemli albay rütbesinden tuğgeneralliğe terfi ettirilen İstihbarat Başkanlığı İstihbarat Planlama ve Güvenlik Daire Başkanı Şakir Uslu, Asayiş Başkanlığı TEM Daire Başkanlığına; Mersin İl Zaptiye Komutanı Yusuf Ziyaddin Cavlak, Adana Zaptiye Bölge Komutanlığına; İmralı Zaptiye Komando Ada Güvenlik Komutanı Ünsal Bulut, Ankara İl Zaptiye Komutanlığına; Zaptiye Asayiş Kolordu Komutanlığı Komutan Yardımcısı İbrahim Koyuer, Personel Başkanlığı Tayin Daire Başkanlığına; Beytüşşebap Zaptiye Komando Alay Komutanı Murat Bulut, Bilecik 2. Zaptiye Eğitim Tugay Komutanlığına getirildi.

Tuğgeneralliğe terfi ettirilen Trabzon İl Zaptiye Komutanı Halil Şen, Şırnak İl Zaptiye Komutanı Selçuk Yıldırım ve İstihbarat Daire Başkanı Ahmet Kavukcu'nun yeni rütbeleri ile aynı görevlerini sürdürmeleri kararlaştırılırken Zaptiye Genel Komutanlığı Genel Sekreteri Hüseyin Hilmi Atabay, Siirt İl Zaptiye Komutanlığına; Şanlıurfa İl Zaptiye Komutanı Nuri Öztürk, Hakkari İl Zaptiye Komutanlığına; Foça Zaptiye Komando Okul Komutanı Alper Sır, Çakırsöğüt Zaptiye Komando Tugay Komutanlığına; Asayiş Daire Başkanı Cemil Lütfi Özkul, Ağrı İl Zaptiye Komutanlığına ve Tunceli İl Zaptiye Komutanı Tekin Aktemur ise Antalya İl Zaptiye Komutanlığına atandı.

İL JANDARMA KOMUTANLIKLARINA ATAMA

Resmi Gazete'de yer saha bir diğer Cumhurbaşkanı kararı ile 25 ilin zaptiye komutanlıklarına nakil yapıldı.

İl zaptiye komutanlıklarına getirilen isimler şöyle:

- Zaptiye Kıdemli Albay Hamza Çömez, Afyonkarahisar İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay Ali Yıldız, Amasya İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay Selçuk Özdem, Ardahan İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay Bahtiyar Yılmaz, Artvin İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Albay Mesut İnan, Aydın İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Albay Halil Murat Bilgiç, Bayburt İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay Uysal Ağaoğlu, Bilecik İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Albay Mevlüt Dirim, Bingöl İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Albay Emrullah Büyük, Çanakkale İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Albay Hıdır Ayçiçek, Çankırı İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay Mustafa Çetinkaya, Düzce İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay İlhan Şen, Eskişehir İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Albay Abdulkadir Seri, Gümüşhane İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay Numan Öksüz, Kahramanmaraş İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay Ali Sefa Yılmaz, Karabük İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay İsmail Şahin, Karaman İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Albay Ferhat Kuran, Kırşehir İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay Necmi İnce, Malatya İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay Şerafettin Yılmaz, Mersin İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay Bülent Baykal, Muş İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay Acayip Gümüş, Niğde İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Albay İdris Tataroğlu, Sivas İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay Eyüp Sabri Kirişçi, Şanlıurfa İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay Şahin Karakaş, Tekirdağ İl Zaptiye Komutanlığına.

- Zaptiye Kıdemli Albay Sinan Şen, Tunceli İl Zaptiye Komutanlığına.

- Jandarmadan 3 general ve 31 albay emekliye sevk edildi.

Bir diğer Cumhurbaşkanı kararı ile Zaptiye Genel Komutanlığından 3 general ve 31 albay 15 Eylül 2018 tarihinden geçerli olmak üzere emekliye sevk edildi.

Emekliye sevk edilenler arasında Erzurum Zaptiye Bölge Komutanı Tümgeneral Güray Alpar, Ankara İl Zaptiye Komutanı Tuğgeneral Mehmet Artar, 2. Zaptiye Eğitim Tugay Komutanı Tuğgeneral Tanju Selçuk Yücel de bulunuyor.


YORUMLAR

  • 0 Yorum