"Yeşil Alanları İmara Açmayacağız"

Ataşehir Belediyesi 2019 mali yılı bütçe görüşmeleri sırasında söz alan Ataşehir Belediye Başkan vekili İlhami Yılmaz “ikditara geldiğimizde 1m2 yeşil alanı imara açmayacağız dedik ve açmadık”

"Yeşil Alanları İmara Açmayacağız"
24 Ekim 2018 - 07:00

 

Ataşehir belediyesi 2019 mali yılı bütçesi görüşmeleri Ekim ayı itibariyle belediye meclis salonunda yapıldı. 518 milyon lira olarak çaıklanan bütçe oy çokluğuyla belediye meclisinde Kabul edildi. Bütçe görüşmeleri esnasında söz olan Ataşehir Belediye başkan vekili İlhami Yılmaz Ataşehir’de eğitimden sosyal yardımlaşmaya, sağlıktan kültüre, alt yapı çalışmalarından yeşil alan yaratmaya kadar sayısız faaliyetin esas alınarak programların en iyi şekilde hazırlandığını söyledi.

 “Yenisahra Barbaros planlarından ses seda yok”

Konuşmasaının devamında Ataşahir ilçesindeki iki önemli mahalledeki mülkiyet sorununa değinen Yılmaz “Yenisahra-Barbaros ve Yakın çevresi planları ile İçerenköy- Küçükbakkalköy bir kısmı 5000’ lik Nazım İmar Planlarının yapılıyor olması 2018 yılının ilçemiz açısından da daha iyi bir yıl olacağını ifade ettik. Ne var ki, Şubat 2018’de bu yüce meclis tarafından Yenisahra-Barbaros Mahallesi planları yapılıp Büyükşehre gönderilmesine rağmen 10 aya yakın bir zamandır planlardan ses seda yoktur”dedi.

 

1m2 yeşil alanı imara açmadık açmayaacağız

Konuşmasının devamında “ Arkadaşlar yazıktır, bu ilçede yaşayan vatandaşları mağdur etmek ve onları imar haklarından mahrum etmek kimsenin hakkı ve haddi de değildir. Diğer taraftan burada Yenisahra’da dere yatağının yeri değiştiriliyor ve imara açılıyor. Bu duruma kimsenin sesi soluğu çıkmıyor. Bu da ayrı bir konu... Bunun hesabını kim verecek bilemiyoruz. Biz iktidara geldiğimizde kesinlikle 1 m2 ‘lik yeşil alanı imara tahvil etmeyeceğimizi ifade ettik ve yeşil alanları imara açmadık ve açmayacağız buradan tekrar ifade ediyoruz.

 

“Bu, Allahtan reva mı”

Finans Merkezine baktıkça içim sızlıyor. Finans Merkezini 5747 sayılı kanunla Ataşehir sınırları içerisine katmışlardı. Sonradan içlerine sindiremediler ve bir gece yarısı operasyonu ile Torba kanuna bir cümle ilave ederek Ataşehir Finans Merkezini 700.000 m2’lik alanı yıllık bütçemize 50.000.000 TL gelir getirmesini beklediğimiz alanı Ataşehirli vatandaşların elinden alıp Ümraniye sınırları içerisine kattılar. Bu, Allah’tan reva mı? Allahtan korkacaksınız. Zaman zaman Sayın Belediye Başkanımız Battal İlgezdi bu kürsüden “Tavuk su içer Allah’a bakar” diyordu. Evet, doğru söylüyordu.

YORUMLAR

  • 0 Yorum