Kadıköylüler İsyanda

Kentsel dönüşüm sebebiyle beton mezarlığına dönen Kadıköy için Merdivenköy mahallesi sakinleri ilçede yapılmak istenen yeni beton santrali için isyan etti.

Kadıköylüler İsyanda
24 Ekim 2018 - 06:44

 

Kadıköylüler Merdivenköy mahallesine yapılması planlanan ve İBB tarafından bu yönde izin verilen beton santrali için ayakta. Mahallede yaşayan vatandaşlar günlerdir santralin yapılacağı yerde nöbet tutuyor.  İlçe’de şuanda  faal olarak11 adet beton satrali bulunuyor.  Bunların iki tanesi Merdivenköy mahallesinde çalışıyor.

 

İzin Var Ruhsat Yok

Çevresinde okullarında bulunduğu bölgede santral için çalışmalara başlanmış durumda. Fakat mahalleli bu çalışmaların yasal olmadığını çünkü firmanın beton santrali için ilçe belediyesinden ruhsat almadığını söylüyorlar.

 

Bizi silahla değil betonla öldürüyorlar

Olayı protesto etmek için toplanan grubun içerisinde bulunan Merdivenköy muhtarı Nazan Gürkan konuyla ilgili yaptığı açıklamada mahallede yaşayan vatandaşları silahla değil bu şekilde beton ile öldürdüklerini söylerken, “Şuanda Kadıköy’de 11 tane beton santrali var bunların iki tanesi merdivenköyde şuanda yapılmak istenen yeni bir santral. Düşünün  Bir ilçede 12 tane beton santrali beton üretiyor. Ve bu üretimi yaparken bütün kötü tozları havaya karıştırıyor. Gata’da akçiğer hastalığından yatan insanların %90’ Kadıköylü. Hepimiz hastayız. Rüzgar yoğunluğunun bulunduğu bir tepeye bir beton santrali yapmak istiyorlar. İnsan sağlığı burada tehdit ediliyor”dedi.

 

 

İBB neden buna izin Verdi

Kadıköy İstanbul büyükşehir belediyesi meclis üyesi Ülkü Koçer “Kent içi yerleşimlerinde ve özel mülkiyet alanlarına beton santraline izin verilemez. Biz İBB beton santrali’nin yapımı için verdiği iznin iptali için soru önergesi vereceğim. Neden böyle bir izin vermiştir anlamak mümkün değildir” dedi. Kadıköy belediyesi’ne bağlı zabıta ekipleri olası gece faaliyetlerini engellemek için gece gündüz bölgede nöbet tutuyor.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum