Şehit Aileleri İftarda buluştu

İstanbul'da farklı yerlerde bulunan şehit aileleri Zeytinburnu belediyesi tarafından düzenlenen etkinlikte buluştu

Şehit Aileleri İftarda buluştu
01 Haziran 2018 - 06:01

Belgradkapı Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda şehit aileleri bir araya gelerek birlikte oruçlarını açmanın mutluluğunu yaşadı. Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın’da iftardan evvel tesislere gelerek şehit ailelerini ziyaret etti. İftar programına katılan AK Parti İstanbul Milletvekili ve 27. Dönem Milletvekili adayı Ahmet Hamdi Çamlı ise şehit aileleri ile birlikte iftarını açtı.


“Bu topraklarda bu ulus ne diyorsa o olacak”
Program kapsamında konuşma yapan AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, “Biz 15 Temmuz’da bu Amerikan köpeklerinin üzerimize saldırdığı o gece de, gökten yağan mermilerden bize denk gelip de bu şehitlik müjdesine biz nail olamadık. Cenab-ı Hak bize böyle afetler, belalar, musibetler yaşatmasın ama yaşanırsa inşallah ilk nefesimizde bize şehitlik makamını nasip etsin. Bu artık üzerimize çullanmaya çalışan Amerika’sıymış, İsrail’iymiş, İngiliz’iymiş bunlara asla geçit vermeyeceğiz. Bu ülkenin Cumhurbaşkanı ve arkadaşları olarak ulus bize destek verdiği müddetçe artık bu topraklarda bu ulus ne diyorsa o olacak. Amerika’sı, Avrupası şöyle dedi Merkel böyle dedi diye bir şey yok. Burada Ahmet, Mehmet ne dediyse bu ülkede bundan sonra bu olacak. Biz bunun için ne gerekiyorsa yerine getireceğiz. Bu ülkenin sokaklarında 250 adet yurt evladını şehit edip, 2 bin küsur de gazi bırakanları Cumhurbaşkanı’nı 10 dakika ile elinden kaçıranları, yakın korumaları helikoptere sığmadığı için yerde kaldıklarından ötürü orada vurulduklarını biz fazla iyi biliyoruz “ diye konuştu.

“Şehit aileleri de iftarda buluşmaktan mesut oldular”
Aynı duyguyu yaşayan insanlarla buluşmanın fazla güzel bir his olduğunu belirten şehit Kadir Cihan Karagözlü’nün abisi Yasin Karagözlü, “Valla fazla güzel. Burada hepimiz aynı duyguyu yaşayan insanlarla birlikte aynı yerde bulunmak fazla güzel bir duygu. Sağ olsun bizi bir araya getirdiler. Güzel duygular yaşıyoruz. Ramazan’ın 16. günü. Bizim için bir gurur kaynağı. Benim de kardeşim 7 Haziran 2016’da Ramazan’da şehit oldu” diye konuştu.
Şehit aileleri ile böyle bir iftar sofrasında buluşmaktan mesut olduğunu söyleyen şehit Tamer Şentürk’ün babası Ramazan Şentürk, “Bu şekilde buluşmaktan mutluyuz. Ben pek fazla katılmıyorum bu tarz organizasyonlara. Buraya çağrıldık ve öyle geldik. Çağıranlardan Tanrı razı olsun. Bu şekilde arkadaşlarla buluşmak fazla güzel” şeklinde konuştu.addAd("/128070660/Milliyet_Yerel/Detayici_300x250", [[250, 250], [300, 250], [336, 280]], "Gad300250", true, 1, 0);addAd("/128070660/Milliyet_Yerel/Milliyet_Yerel_300x250_2", [[250, 250], [300, 250], [336, 280]], "Gad300250_1", true, 1, 0);


YORUMLAR

  • 0 Yorum