Şampiyonlardan Kılıç'a Ziyaret

Özel Olimpiyatlar Türkiye yarışmasına katılarak 28 branşta derece alan Maltepe’li özel çocuklar Maltepe’nin gururu oldu.

Şampiyonlardan Kılıç'a Ziyaret
28 Kasım 2018 - 10:38

 

Maltepe’de 3 yıldır spor, sanat, danışmanlık, sosyal adaptasyon ve yaşam alanlarında özel gereksinimli genç ve çocuklara hizmet veren Avrasya Özel Çocuklar Spor Kulübü Derneği bünyesinde eğitim gören ve çeşitli engelleri bulunan 25 sporcu, Kadıköy Kalamış Parkında Spor Tesisleri’nde düzenlenen, 650 çocuğun katıldığı “Özel Olimpiyatlar Türkiye’ye katılarak, 28 branşta derece aldı. Bu kapsamda belediyenin de destek verdiği derneğin sporcularından down sendromlu Onur basketbolda, Deniz atletizmde, Yunus Can Özdemir “floorball”da ve otizmli Efe insanlık tarihinin en eski sporlarından olan “Bocce”de altın madalya kazanarak, Belediye Başkanı Ali Kılıç ile mutluluklarını paylaştı. Ayrıca sporculardan down sendromlu Özge Sağır da, KKTC’deki kampa katılarak 2019 yılında Birleşik Arap Emirlikleri’nde yapılacak uluslararası özel olimpiyatlarda “bocce” branşında Türkiye’yi temsil etme hakkı kazandı.

“HER ZAMAN ONLARIN YANINDAYIZ”

Özel Olimpiyatlar Türkiye (TÖSSED) bünyesinde düzenlenen yarışmaya katılan ve derece alan sporcuları tek tek öperek tebrik eden Başkan Kılıç, “Maltepemizin en özel yeteneklerini konuk etmenin mutluluğunu yaşıyorum. Onlar çeşitli branşlarda engelleri aşarak, Maltepe’nin gururu oldular. Bizler de onların hayatını kolay kılmak için elimizden geleni yapıyoruz. Ben onların Ali ağabeyleri olarak, her koşulda yanlarında olacağıma söz veriyorum” dedi.

ÖZEL OLİMPİYATLAR 36 YILDIR TÜRKİYE’DE

1982 yılından beri faaliyetlerini sürdüren Özel Olimpiyatlar Türkiye, tüm dünyada 170’ten fazla ülkeye yayılmış 5 milyondan fazla özel sporcuya ulaşan uluslararası sivil toplum kuruluşu olan Özel Olimpiyatlar’ın (Special Olympics) Türkiye’deki tek kuruluşudur. Kuruluşundan beri Onursal Başkanlığını yürüten Dilek Sabancı’nın maddi ve manevi bireysel destekleri ve liderliğiyle 2002 yılında bugünkü dernek statüsünü kazanan Özel Olimpiyatlar Türkiye, özel eğitim gereksinimi olan bireyleri, diğer bireylerle bir araya getirip, çeşitli spor dallarında düzenli eğitim ve yarışma olanakları sağlamaktadır. Bu şekilde özel sporcuların fizik kondisyonlarını, motor becerilerini ve yeteneklerini geliştirmelerine, cesaretlerini sergilemelerine, başarılarının mutluluğunu yaşamalarına, toplum ile ilişkilerini güçlendirmelerine yardımcı olmayı ve diğer bireylerle eşit haklarla sosyal hayata katılımlarını sağlamayı hedeflemektedir.

YORUMLAR

  • 0 Yorum