Sahte oy pusulasıyla oy kullanma girişimi

Ağrı'da düzmece oy pusulasıyla oy kullanmaya çalışan üç şahıs ile pusulaları saklamaları yönlendirmesi yapan HDP müşahidi hakkında yasal işlem başlatıldığı bildirildi.

Sahte oy pusulasıyla oy kullanma girişimi
01 Ocak 1970 - 00:00

 

Ağrı Valiliği'nden yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Seçimi için kentteki 100. Yıl İsmet Ömeroğlu İlkokulu'nda oy kullanmaya gelen üç şahıs hakkında işlem başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, laf konusu üç kişiden düzmece oy pusulası ele geçirildiğine işaret edilerek şu bilgiler paylaşıldı:

"Şahısların önceden temin edip yanlarında getirmiş oldukları, muhtemelen internet çıktısı olduğu düşünülen veönceden parti ile cumhurbaşkanlığı tercih bölümleri mühürlenmiş, seçim kurulu mührü bulunmayan düzmece pusula ile oy kullanma teşebbüsünde bulunduğu tespit edilmiştir. Düzmece oy pusulasıyla oy kullanmaya teşebbüs eden şahsı HDP müşahidinin düzmece pusulayı kimse görmeden cebine koyması şeklinde yönlendirdiği ve uyarıda bulunduğu tespit edilmiş olup şahıslarla ilgili işlem başlatılmıştır."

Kentte HDP müşahidi dışında yakalanan üç kişiden birinin düzmece oy pusulasıyla oy kullanmaya çalıştığı, öbür iki kişinin ise bu zanlı ile devinim ettiği belirtildi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum