İnternetin Zararlı Etkileri Anlatıldı

Yeni Gazete'nin Sahibi ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İsmail Polat, Kartal Belediyesi Soğanlık Kültür Merkezi’nde düzenlenen seminerde internetin çocuklar üzerindeki zararlı etkilerini anlattı.

İnternetin Zararlı Etkileri Anlatıldı
20 Ekim 2018 - 06:37

 

Ebeveynleri çocuklarının sanal ortamda karşılaşacağı risk ve tehlikelere karşı uyaran İsmail Polat, internete yüklenen herhangi bir bilginin silinse bile mutlaka bir yerlerde arşivlendiği bilgisini verdi. 


Çocukların bilgisayarı belirli kurallar dâhilinde kullanması gerektiğini ve mümkünse salon gibi ortak alanlarda bulunulmasını tavsiye eden İsmail Polat, takipçi sayısını artırmak için tanımadığı insanlar ile arkadaş olan çocukların tacize ve başka kötü niyetlere açık hale geldiğini söyledi. 


Polat, anne ve babaların mutlaka sosyal medya hesaplarının olması gerektiğini ve çocukları ile sosyal medyada da arkadaş olmalarını tavsiye ederek şunları söyledi:

"Ebeveynler mutlaka ama mutlaka çocuklarının sosyal medya hesaplarını kontrol etmeli, arkadaş listelerini iyi incelemeli ve okul arkadaşları dışında yabancılarla arkadaşlık kurmalarına engel olmalı. Anne ve babalar mutlaka çocuklarıyla sosyal medyadan da arkadaş olmalı. Çünkü kötü niyetli insanlar, özellikle genç kız ve kadın profili açarak küçük yaştakı kızlara tuzak kurmaktadır. Bu tuzakları ancak siz önleyebilirsiniz. Ayrıca henüz iki - üç yaşındaki çocukların ellerine de cep telefonu ve tablet vermek oldukça sakıncalı bir durum. Mümkünse çocuklarınıza 13- 14 yaşından önce cep telefonu almayın. Alacaksanız da çocuğunuza eski tip tuşlu telefon almanızı ve bu telefonun sadece iletişim için kullanması gerektiğini öğretmelisiniz."


Seminer yaklaşık 1 saat sürdü.

İSMAİL POLAT KİMDİR?


İsmail Polat 1965 yılında Şarkışla'da doğdu. İlk, orta ve lise tahsilini İstanbul'da tamamladı. 

1985 yılında amatör spor muhabiri olarak gazeteciliğe başlayan İsmail Polat, Sabah, Hürriyet, Star ve Milliyet gazetelerinde uzun süre polis adliye ve bölge muhabirliği yaptı. 

İsmail Polat'ın "Sanal Alemde Kadın Olmak" ve "Sanal Alemin Yeni Hedefi: Çocuklar" isimli iki kitabı bulunmaktadır.

Orta derecede İngilizce bilen İsmail Polat, iki çocuk babasıdır..

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum