İmzasını çeken CHP'li delegelerden açıklama

CHP’de 24 Haziran seçimlerinin ardından başlayan kurultay tartışması, tüzüğe göre delegelerin salt çoğunluğunun imzasının toplanamaması sebebiyle gerçekleşmiyor. Ancak imzasını çeken kişilerle ilgili tartışmalar devam ediyor.

İmzasını çeken CHP'li delegelerden açıklama
09 Ağustos 2018 - 10:46

CHP’de muhalifler, olağanüstü kurultay için genel merkeze noter onaylı 618 imza sundu. Genel merkez, yaptıkları incelemeler sonucunda bu 618 imzadan bir kısmının geçersiz olduğunu açıkladı. 31 kişinin de imzasını geri çektiği bildirildi. Böylece genel merkez, kalan 569 imza ile kurultaya gidilemeyeceğini bildirdi.

Hükümete yakınlığıyla bilinen Akşam’dan Ercan Öztürk’e konuşan bazı delegeler, imzaları neden çektiklerini açıkladı. Bunlardan Sivas’tan delege olan Hüseyin Çiçek’in ‘tehdit’ iddiası içeren ifadeleri dikkat çekti.

"Söylemler tehdide dönüştü"

Habere göre Çiçek, şunları söyledi:

“‘Değişim olsun’ diyerek imzamı verdim. İlk önce telefonlar gelmeye başladı. Daha sonra bu telefonların söylemleri tehdide dönüştü. Bizim İstanbul’daki CHP’li belediyelerde bir sürü çalışan yakınımız var. Onları işten atmakla tehdit ettiler. Sonra onlar zarar görmesin diyerek imzamı çektim.”

"Kıramayacağım birileri ikna etti"

Mardin’den delege olan Aydın Paksak da şu ifadeleri kullandı:

“Hep yenildik hep ezildik. Artık kabullenemedim. İmza verdik. Sonra geri çektik. Neden çektim bilmiyorum. Kıramayacağım birileri ikna etti. Son gün çektik.”

"85 yaşında adamla mı değişim yapacağız?"

Erzurum delegesi Üstüner Karacaoğlu da şunları söyledi:

“Ben değişim olsun diye imza verdim. İmza verirken de kimseye sormadım. Sonra Önder Sav ve küskünler arayınca sinirlendim. Kardeşim 85 yaşındaki adamla mı değişim yapacağız. Artık bu kişilerden bıktık. Değişim olacaksa yeni insanlarla olmalı. İmzamı geri çektim.”

YORUMLAR

  • 0 Yorum