Cumhurbaşkanı Esenyurtta

İstanbul Esenyurt mitinginde konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan,seçim güvenliği konusunda her türlü tedbiri aldıklarını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Esenyurtta
23 Haziran 2018 - 12:41

 

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Esenyurt mitingindeki konuşmasında, seçimlere saatler kaldığını belirterek, seçmenlerden yarına amade olmalarını istedi. 

Kalan 3-4 saatte fazla yoğun çalışmaları gerektiğini vurgulayan Erdoğan, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bay Muharrem diyor ki, 'Okulların bahçesinde yatın. Sandalyede oturun. Ben de YSK'nin önünde yatacağım.' Hayırdır? Demek ki bu şimdiden kaybettiğini anladı. Öyle anlaşılıyor. Ne yapacakmış? YSK'nin önünde gidip kendine göre şimdiden tehdit sallıyor. Bay Muharrem, biz hukuk devletinde yaşıyoruz hukuk. Bu devlet guguk devleti değil. Bay Muharrem, şunu da bil, biz o CHP zihniyetinin, hatırlayın, aleni oy kapalı tasnifi bu ülkede siz yaptınız. Kime oy veriyor, buna baktınız. CHP'ye oy verip vermediğine baktınız. Ondan sonra da tasnifini siz kendiniz yaptınız. AK Parti iktidarında bugüne kadar 16 yıldır böyle bir şey oldu mu? Olmaz ama siz yaptınız, yaparsınız" 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, seçimlere karşı alınan tedbirlere değinerek, şöyle devam etti:

"Biz şu an itibarıyla tüm güvenli olarak her türlü tedbiri aldık. Sandık güvenliği, her sandıkta her partinin temsilcisi var mı? Daha ne konuşuyorsun? Olmayan hiçbir siyasi parti yok. Kaldı ki 100 metre mesafeyi de kaldırdık. Herhangi bir sandık üyesi, şu anda kalkıp derhal oradaki emniyet ekibine haberi verdiği anda, söylediği anda güvenlikçi gelir müdahale eder. Biz bunu sağladık, bunu başardık. Sizin geçmişinizde, cemaziyelevvelinizde böyle bir şey var mı? Yok. Kardeşlerim, sandıkta Esenyurt'ta kim görevliyse, tüm Türkiye'de, ekranları başında bizi izleyen milletime sesleniyorum, sandıklarda görevli olan tüm kardeşlerime sesleniyorum, oradaki emniyet ekiplerine söylediğiniz anda buna müdahale ederler ama ben şimdi milletime AK Parti'ye gönül verenlere, bilhassa sesleniyorum. Sakın ha rehavete kapılmak yok. Tüm arkadaşlarınızı, akrabalarınızı alın, sandığa götürün. Buradaki rehavet Tanrı muhafaza, bizi zora sokar. Sakın."

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle...

"(Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi) Türkiye inşallah bu sistemle uçuşa geçecek, inşallah muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkacağız."

"81 vilayetimizde üniversitemiz var. burs kredisi 45 Lira'dan 470 Lira'ya yükseldi"

"Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nü 2016'da açtık. 69 milyon vasıta geçti. Avrasya Tüneli'nden 23 milyon vasıta geçti. Sen üüncü köprüden gitmeye zorunlu musun? İkiden git ani git, sandalla git. Bayramlarda bunların ikisi ücretsiz Yavuz Sultan Selim ve Osmangazi ücretsiz. Yavuz Sultan Selim 7 yıl sonra devlete geçiyor. bu ekonomik bir zekadır. Sende bu yoksa ne yapalım?"

"İstanbul 3. Havalimanı 29 Ekim'de açılıyor. 11.2 milyar euro ile burası yapılıyor. Bunları biz kamu-özel ortaklığı ile yaptık. Üçüncü havalimanında 100 bin şahıs istihdam edilecek. Hepsinden öte, hamdolsun markamız olacak o havalimanı. Dünyaya burayla biz havamızı atacağız"

"Bizi bölmek isteyenler var. Kürt devleti kuracaklarmış. Kürt kardeşlerimizin bu devletten diğer devleti yoktur. Suriye'nin kuzeyinde Kürt koridoru değil, terör koridoru var. Afrin'e girdik, şu anda Kandil'deyiz. Kandil'de toplantı halinde olan şef kadrodan 35 teröristi etkisi hale getirdik" 

Daha sonra Beylikdüzü'ne geçen Cumhurbaşkanı Erdoğan burada da bir konuşma yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bay Muharrem, Bay Kemal size bir şey söyleyeyim; her şeyden evvel Türkiye bir hukuk devletidir. Bugüne kadar, 15-16 yıldır bir sakat seçim yaptırmadık, güneydoğuda terör bölgesi hariç. Terör bölgesinde de bu seçimde tüm önlemleri aldık. Teröristlerin sandıklara tehdidinde tepelerine tepelerine bineceğiz."

"Bay Kemal başörtüsü sorununu ben çözdüm diyor. Sayemizde bunu da söylemek zorunda kaldılar. 411 el kaosa kalktı diye anayasa mahkemesine gidildiğinde sen imza atmadın mı altına? Niye yalan söylüyorsunuz."

"Önümüzde 2019'un Mart'ı var. Ne demek istiyorum? Amade mıyız? 2019 Martı'nda burada (Beylikdüzü) belediyeyi almaya amade mıyız?"

"Güçlü şef olmak öyle rastgele bir iş değil. Sen zaten bir dershane işletemedin, öğretmenlerin SSK primini ödemedin, böyle birisin." 

"BM Genel Kurulu'nda ilk iki, ilk üç tecrübesi olan varsa biri bu kardeşiniz. En tecrübeli olan Rusya Cumhurbaşkanı benden biraz daha kıdemlidir, Sayın Putin'dir, öteki de benim. Elhamdülillah buralara geldik. Başbakanlığım, Cumhurbaşkanlığım... Bu tecrübenin bize neler kazandıracağını herhalde biliyorsunuz."


YORUMLAR

  • 0 Yorum