Açık Kapı Projesi Maltepe'de Başladı

İçişleri bakanlığı tarafından geliştirilen ve Türkiye’nin bütün valilik ve kaymakamlıklarında hayata geçen ''Açık kapı Projesi'' Maltepe kaymakamlığında düzenlenen bir etkinlikle faaliyetine başladı.

Açık Kapı Projesi Maltepe'de Başladı
24 Kasım 2018 - 02:08

 

Maltepe Kaymakamlığı, İçişleri Bakanlığı tarafından, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni arttırmak, vatandaş başvurularını sonuçlandırma sürelerini kısaltmak, vatandaş memnuniyetini artırmak üzere Haziran ayında başlatılan ve Kaymakamlık giriş katında "Milletin Kapısı" sloganıyla hizmete giren 'Açık kapı' projesini düzenlenen kokteyl ile tanıttı. Maltepe Kaymakamlığı Fuaye Salonu'ndaki etkinliğe  Kaymakam Meftun Dallı, Birim amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.

“Milletin Kapısı” projesiyle kimse kapıda kalmayacak

 

Açık Kapı hizmetinin kullanımının yaygınlaşması amacıyla Maltepe Kaymakamlığı tarafından gerçekleştirilen kokteylde konuşan Kaymakam Meftun Dallı, ‘İçişleri Bakanlığımız Strateji Geliştirme Dairesi Başkanlığı tarafından Açık Kapı adında bir proje başlatıldı.
Bu proje Türkiye’deki bütün valiliklerde ve kaymakamlıklarda faaliyete geçmiş durumda. Belediyelerde beyaz masa vardı, bu biraz ona benziyor ama aynısı da değil. Esas itibariyle iki farklı fonksiyonu var.

 

Birincisi; kamu kurumlarındaki her tür şikâyetlerini vatandaşımız doğrudan  gelip buraya yapabiliyor ilk elden. Cimer’e yazar gibi bu işi daha kısa yoldan yapmanın bir çözümü olarak bu proje düşünülüp hayata geçirildi.

 

İkincisi de; kamu kurumlarımıza gelip kendi işlerini takip edemeyecek engeli, yaşı veya başka bir sebeple durumda olan vatandaşlarımız, buraya gelip burada görev yapan personelimize,müracaatlarını yapıyorlar. Her kurumda bu arkadaşlarımızın birer irtibat noktası var. Bu personelimiz onların karşılıklı sistemlerini kurdular, vatandaşların müracaatlarını alıp, sonuçlandırıp kendilerine bilgi veriyor.Sorunlarını, taleplerini özel olarak iletmek isteyen vatandaşlarımız için özel bilgi başvuru odamız mevcut. Ayrıca uyuşturucu ile ilgili çalışmaları ilçe sağlık müdürlüğüyle birlikte bu masadan takip ediyor buradaki görevli personelimiz.

 

Açık Kapı Haziran ayından bu zamana kadar aktif faaliyette. Ancak şu ana kadar beklediğimiz yoğunlukta bir müracaat olmadı. Kamuoyuyla doğrudan bağlantılı olan kişi ve kurumları çağıralım, insanlar burada böyle bir hizmetin kendilerini beklediğini bilsinler, özellikle basın mensuplarından muhtarlarımızdan okul yöneticilerinden bu projeyi duyurmaya gayret etmelerini rica ediyorum” şeklinde konuşup  vatandaşlara ulaştırılması noktasında bilgi verip çağrıda bulundu.

 

Dallı, ’Bu proje için masraflar  edildi, eğitimler verildi, bunun âtıl kalması güzel

bir şey değil. Hep birlikte canlandırıp vatandaşlarımıza daha güzel, daha kolay hizmet verme noktasın da  ilerletebilirsek bizler de mutluluk duyacağız” şeklinde konuştu.

Vatandaşın ya işini yapacağız ya gönlünü

Kaymakam Dallı, ‘Göreve geldiğim gün yaptığım konuşmada belirtmiştim. Bir ilkemiz var, bu binanın kapısından içeri giren her vatandaşımızın ya işini yapacağız ya gönlünü yapacağız. Gelen herkesin işi olacak  bir iş olmayabilir, kanuna uygun olmayabilir, bunu ona anlatacağız, vatandaşımız bu kapıdan kırılmadan, gönlü alınarak ayrılacak. Bu prensip çerçevesinde hizmet vermeye çalışıyoruz


Şikâyetler, olumsuzluklar olduğunda bize intikal ettirirseniz sorunları daha hızlı bir şekilde çözebileceğimizi düşünüyorum. Bu hizmeti daha geniş kitlelere verebilirsek beklenen faydayı gerçekleştirmiş oluruz’ dedi.

Etkinlik, kaymakam Dallı'nın katılımcıların şikâyetlerini almasıyla sona erdi.

 

AÇIK KAPI NEDİR?

Tüm valiliklerde ve kaymakamlıklarda, vatandaşların talep ve önerilerini, konusunda uzman personel aracığıyla iletebildikleri, tüm başvuruların elektronik ortamda kaydedilerek ilgili birimlere yönlendirildiği, takip edilerek hızlı  bir şekilde sonuçlandırıldığı yeni bir kamu hizmeti anlayışıdır.

Neyi Amaçlar?

Vatandaş odaklı bir yaklaşım benimseyerek taleplere hızlı ve doğru çözümler üretmeyi, hizmetlerde vatandaş memnuniyetini artırmayı, kronikleşmiş sorunlara çözümler üretmeyi, devletle vatandaş arasındaki karşılıklı iletişim ve güveni artırmayı,güler yüzlü çalışanlarıyla vatandaşlarla birebir ve sıcak bir iletişim kurmayı amaçlar.

Açık Kapı Birimleri Nerelerdir?

Tüm valiliklerin ve İstanbul, Ankara, İzmir illerindeki merkez ilçe kaymakamlıklarının girişlerinde bulunmaktadır.

Maltepe Kaymakamlığı Tel:+90 216 441 76 76/Dahili 3478

www.acikkapi.gov.tr

Açık Kapı’dan Kim Yararlanabilir?

Açık kapıdan tüm vatandaşlar yararlanabilmektedir.

Açık Kapı’ya Nasıl Ulaşılabilir?

Valilik ve Kaymakamlıkların girişinde bulunan Açık Kapı birimlerine bizzat giderek, www.acikkapi.gov.tr adresinden veya mobil cihazlara yüklenebilen Açık kapı uygulaması kullanılarak başvuru yapılabilir.

Açık Kapı’ya Başvurduktan Sonraki Süreç Nasıl İşler?

Başvuru elektronik sisteme kaydedilerek, başvuru sahibine SMS yoluyla bir başvuru numarası gönderilir.Başvurular sorumluları tarafından sistem üzerinden ilgili birime yönlendirilir.Taleplerin durumuna göre başvuru sahibiyle birebir iletişime geçilebilir. İlgili birimde başvurular süratle değerlendirilerek en geç 7 gün içerisinde cevaplandırılır.

Başvuru Sonucu Nasıl Öğrenilir?

Başvuru sahibine başvurunun sonuçlandığına ilişkin bilgi SMS yoluyla gönderilir. Bu mesaj geldikten sonra Açık Kapı birimlerinden  www.acikkapi.gov.tr adresinden veya Açık Kapı mobil uygulamasından başvurunun sonucu öğrenilebilir.


YORUMLAR

  • 0 Yorum