ÜMRANİYEYE BÜYÜK CAMİ VE ÜNİVERSİTE YAPILIYOR

Ümraniye Büyük Camii ve yine Ümraniye Belediyesi tarafından yaptırılan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi C Blok Hizmet Binasının temel atma töreni, Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın katılımıyla gerçekleşti.

ÜMRANİYEYE BÜYÜK CAMİ VE ÜNİVERSİTE YAPILIYOR
11 Haziran 2018 - 07:21

 

Ümraniye Büyük Camii ve Zemin Altı Katlı Otopark ile İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi C Blok Hizmet Binasının temel atma törenine; Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş, İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ve Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can’ın yanı sıra, AK Parti İstanbul Milletvekili ve Milletvekili Adayı Azmi Ekinci, İstanbul Valisi Yardımcısı Mehmet Ali Özyiğit, Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ümraniye Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Kâfi Dönmez, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Tayyar Altıkulaç, Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Raşit Küçük,  AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Hülya Taşçı, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Nuri Anbarkaya, AK Parti İstanbul Milletvekili Adayı Ali Sevinç, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, AK Parti Ümraniye İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri, belediye birim müdürleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

3.202 metrekare kapalı alan ve 1367 metrekare avluya sahip, 1 mahfil ve 1 zemin kattan oluşan Ümraniye Büyük Camii ile caminin altında bulunan yaklaşık 1000 araç kapasiteli 3 katlı otoparkın yanı sıra 17.159 metrekare alanda, 1 bodrum, 1 zemin, 3 normal ve 1 çatı katında 22 derslik, 2 amfi ve öğretim görevlisi odalarından oluşan İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi C Blok Hizmet Binasının temel atma töreni Ümraniye Belediyesi Mehteran Takımının gösterisi ile başladı. Kur’an tilaveti ile devam eden program, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşıyla sürdü.

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur, programda bir konuşma gerçekleştirerek cami, zemin altı katlı otopark ve üniversite hizmet binasının teknik özellikleri hakkında bilgilendirmede bulundu ve Ümraniye’nin dünden bugüne çehresinin nasıl değiştirildiğinden bahsederek Başkan Hasan Can’a hizmetlerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Tayyar Altıkulaç, programda yaptığı konuşmada “Başkan Hasan Can kardeşimizi ve ekibini, Ümraniye’ye yaptığı hizmetlerden dolayı tebrik ediyorum. Üniversitemiz böyle bir belediyeciliğin kucağında hizmet bulduğu için mutluyuz” dedi.

Ümraniye Belediye Başkan Hasan Can programdaki konuşmasında; “Diyanet İşleri Başkanımızı 1 ay evvel ziyaret ederek temel atma törenimize davet etmiştik, katılımlarından dolayı teşekkür ediyoruz. Rabbim iki hizmetimizi de inşallah en kısa sürede tamamlamayı nasip etsin. Camimizin altındaki otopark kısmını Büyükşehir Belediyemiz inşa ediyor, cami kısmını da belediyemiz üstleniyor, Diyanet İşleri Başkanlığımızın da çok büyük destekleri oldu. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” dedi. Ramazan ayının ve Kadir Gecesi’nin öneminden bahseden Başkan Hasan Can, belediyenin Ramazan ayında yaptığı faaliyetlerden bahsederek ilçe genelinde yapılan mukabelelerin duasının Kadir Gecesi’nde gerçekleştirileceğini söyledi. Ümraniye Büyük Camii’nin özelliklerinden bahseden Başkan Hasan Can “İlçemizdeki camilerimizin hepsine desteklerimiz devam edecek; Allah camimizi mübarek etsin” dedi ve 24 Haziran Seçimlerinin önemini anlatarak konuşmasını sonlandırdı.

Temel atma töreni Diyanet İşleri Başkanı Sayın Prof. Dr. Ali Erbaş,  Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can ve Eşi Saliha Can ile protokolün butona basması ve İstanbul İl Müftüsü Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz’ın duasıyla sona erdi.

 

YORUMLAR

  • 0 Yorum