Ümraniye'de hedef 200 bin

Ümraniye Belediyesi onlarca noktada ve mahallelerde yüzbinlerce insane iftar vermeyi amaçlıyor.

Ümraniye'de hedef 200 bin
24 Mayıs 2018 - 05:32

 

Ümraniye belediyesi Ramazan’ın gelmesiyle birlikte bir çok etkinlik için hazırlıklarını tamamladı. Ramazan ayı boyunca ilçede 5 farklı yerde hergün binlerce insan iftarını belediyenin sağladığı iftar yemekleriyle yapacak. Bunun dışında mahallelerde Ramazan’a yakışır herkesin birlik ve beraberlik içerisinde iftar yapmalarına olanak sağlayacak etkinlikler yapılıyor. Ümraniye Belediyesi bu yıl toplamda 200 bini aşkın kişiye sofra kurmayı hedefliyor. İftara yetişemeyen vatandaşlara ezan öncesi iftariyelik dağıtacak. Bu yılki teması Misak-ı Millî olan, Ümraniye Santral Etkinlik Alanı’nda kurulu olan dev çadırda ise yapılacak Ramazan etkinliklerinde çok sayıda çocuk programları, tiyatro oyunları, sahne gösterileri ve söyleşilerle Ümraniyeliler hoşça vakit geçirecek. Akit TV Ramazan ayı boyunca iftar ve sahur programlarını Tarihî Hekimbaşı Av Köşkü’nden canlı olarak gerçekleştirecek.

 
16 FARKLI NOKTADA GELENEKSEL MAHALLE İFTARLARI

On binlerce kişiyi aynı sofrada buluşturarak birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirmeyi amaçlayan Ümraniye Belediyesi bu yıl 16 Mahalle İftarı gerçekleştirecek. Ayrıca 2 ayrı sahur sofrası da kuracak olan Ümraniye Belediyesi binlerce vatandaşı sahurun bereketiyle aynı sofrada bir araya getirecek. ilçenin çeşitli noktalarında bulunan düğün salonlarında her gün on binlerce kişiye iftar yemeği verecek. İftar sofrası kurulacak noktalar ise şöyle: Şark Düğün Salonu, Namlı Düğün Salonu, Umut Düğün Salonu, Safir Düğün Salonu ve Ezgi Düğün Salonu.

DERNEK İFTARLARI BU YIL DA NİKÂH SARAYINDA

İlçede bulunan derneklerin ve STKların iftar programları  Nikâh Sarayı Sultan Salonunda gerçekleşecek. Böylelikle hemşehriler aynı sofrada buluşarak bir ve beraber olmaları sağlanmış olacak.  Düzenlenecek hemşehri iftarları ise şöyle: Şile-Ağva, Ordu, Sivas, Rumeli, Çorum, Serhat İlleri, Van, Bolu, Yozgat, Rize, Çemişgezek, Erzurum, Giresun, Kastamonu, Çankırı, Bayburt, Bingöl, Gümüşhane, Balıkesir, Sinop, Mersin, Samsun, Ağrı, Tokat, Malatya, Çankırı, Siirt, Artvin ve Erzincan dernekleri.


BAŞKAN HASAN CAN: “AMACIMIZ BARIŞ VE KARDEŞLİK İKLİMİ İÇERİSİNDE BİR AY GEÇİRMEK”

Ramazan’ın rahmet ve bereket ayı olduğunu belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye olarak düzenleyecekleri etkinliklerle Ümraniyeliler’in Ramazan’ı en iyi şekilde değerlendirmelerini amaçladıklarını söyledi. Başkan Hasan Can: “Kardeşlik ve yardımlaşma duygularının yoğunlaştığı bu güzel ayda, Ümraniyeli kardeşlerimize mutlu, huzurlu ve anlamlı bir Ramazan yaşatmak için biz de çeşitli etkinlikler hazırladık. Amacımız barış ve kardeşlik iklimi içerisinde bir ay geçirmek. Rabbim hepimize bu mübarek ayın nimetlerinden faydalanmayı nasip etsin. Tüm Ümraniyeli hemşehrilerimin ve İslam aleminin Ramazan-ı Şerif’i mübarek olsun” dedi.  


YORUMLAR

  • 0 Yorum