Türkiye'nin En Moderni Üsküdar'da

İçerisinde bir çok aktiviteyi barındıran ve bu durumuyla Türkiye'nin en kapsamplı Engelsiz Yaşam Merkezi ünvanını alan tesis Üsküdar'da açıldı.

Türkiye'nin En Moderni Üsküdar'da
07 Aralık 2018 - 19:35

Üsküdar, Bulgurluda açılan tesis  engelli gençlerin veçocukların rahatlıkla konaklama yapabileceği lüks otel konforu sunuyor. Engelli bireylerin rehabilite edilmesi amacıyla birçok ayrıntının unutulmadığı tesisde kız ve erkek çocuklara yönelik yüzme havuzları ,  duyu bütünleme terapisi, uzay terapisi, dil ve konuşma terapisi, oyun eğlence odası, çok amaçlı etkinlikler salonu, okuma salonu, kafeterya gibi birçok bölüm bulunuyor.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nde gerçekleştirilen Engelsiz Yaşam Merkezi açılışına, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in yanı sıra; İstanbul Vali Yardımcısı Ahmet Hamdi Usta, AK Parti İstanbul Milletvekilleri Mihrimah Belma Satır, Osman Boyraz, İsmet Uçma, Türkiye Beyazay Derneği Onursal Başkanı Lokman Ayva, TOGEMDER Başkanı Saadet Gülbaran, Ak Parti Üsküdar İlçe Başkanı Adem Kaan Pehlivan, Üsküdar Eski Belediye Başkanı Mustafa Kara ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin de katıldığı törenle hizmete açıldı.

Başkan Türkmen, ağır yatalak engelli çocuğu olan aileler için de oda hizmeti sunacaklarını kaydederek, "Türkiye'de hiçbir yerde olmayan 7 yıldızlı bir otel konforunda 10 odamız var. Aileler, engelli çocuğu burada istirahat ederken kendilerine sosyal zaman bulmuş olabilecek. Alzheimer hastalığının başlangıç seviyesinde olan hastalarımız ve onların yakınlarına yönelik de bir eğitim çalışması yapacağımız okul açtık." bilgisini verdi.

Merkezdeki tüm hizmetlerin ücretsiz olduğuna dikkati çeken Türkmen, belediyenin yaşlılar için evde bakım hizmeti, cenaze için taziye hizmeti, yenidoğan için bebek tebrik ekibi gibi tüm hizmetlerinin de bu merkezde sürdürüleceğini belirtti.
 
Merkezle ilgili bilgi veren Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen sözlerini şöyle sürdürdü, ‘5 katlı merkezimiz 5 bin metrekare kapalı ve 5 bin metrekare de açık alana sahip. Başka hiçbir kamu alanında olmayan hem kız hem de erkek çocukları için terapi havuzlarımız var. 7 yıldızlı otel konforunda özellikle yatağa bağımlı engelli çocukların günübirlik konaklayacağı odalar bulunuyor. Evde engelli çocuğu olan aileler bize telefon edecek. Onları gidip evlerinden alacağız. Çocukları merkezde uzmanlar gözetiminde istirahat ederken anneler, babalar kendileri için zaman ayırabilecekler. Alışveriş, hasta ziyareti, piknik yapabilecekler ya da bir dost meclisine katılma fırsatı bulabilecekler.’’  


 
Açılışta down sendromlu bağlama üstadı Çağatay Aras, notaların otizmli dâhisi Rabia Aytek, görme engelli Emre Kandemir de unutulmaz bir konser verdi. 

Down sendromlu gençlerin görev aldığı Tebessüm Kahvesi’nin standının da yer aldığı açılışta filografi, kaligrafi, ahşap boyama, mehter, ritim, bağlama ve ses, resim, ebru, nikâh şekeri ve konser çalışmalarını içeren atölyelerin sergileri de gerçekleştirildi.

Üsküdar Engelsiz Yaşam Merkezi’nde yer alan hizmetler şunlar:

∞  Bireysel Eğitim
∞  Grup Eğitimi
∞  Fizyoterapi


∞  Psikolojik Danışmanlık
∞  Pedagog
∞  Dil ve Konuşma Terapisi
∞  Duyu Bütünleme Terapisi
∞  Uzay Terapisi
∞  Hidroterapi (Su Terapisi)
∞  Hipoterapi (At Terapisi)
∞  Sportif Rehabilitasyon

∞  Hasta Bakım Hizmeti
∞  Alzheimer Okulu Hobi Merkezi
∞  Evde Sağlık Hizmeti
∞  Konferans Salonu (Engelsiz Kültür Merkezi)
∞  Çocuk Oyun Odası
∞  Engelsiz Park
∞  Hobi Bostanı
∞  Yaşlılar Birimi

∞  Kuaför Hizmeti
∞  Taziye Birimi
∞  Engelliler Koordinasyon Birimi
∞  Engelsiz Park
∞  Filografi
∞  Kaligrafi
∞  Ahşap Boyama
∞  Mehter
∞  Folklor
∞  Ritim
∞  Bağlama ve Ses
∞  Konser Çalışmaları
∞  Resim
∞  Ebru
∞  Nikah Şekeri
∞  Ahşap Yakma ve Dağlama
∞  Hüsn-ü Hat

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum