Reklam

Prim borçları için başvuru sayısı 633 bini geçti

Prim borçları için başvuru sayısı 633 bini geçti
01 Ocak 1970 - 00:00
Kamuya olan borçlarda yeniden yapılandırma için başvuru süresi 31 Temmuz'da sona eriyor. Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, "633 bin 740 sigortalımız prim borçları için başvuru yapmıştır" dedi.İlişkili HaberlerTESK'ten borç yapılandırmasında ek süre talebiMaliye Bakanlığı "vergi borçlularını" açıklayacakTürkiye'de üretilmeyen 1882 hammaddenin gümrük vergileri sıfırlandı

Çalışma, Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, 633 bin 740 sigortalının prim borçları için başvuru yaptığını, bu müracaatlarla yekün 23,7 milyar lira borcun yapılandırıldığını bildirdi.

Bakan Selçuk, yaptığı yazılı açıklamada, 7143 sayılı Kanun ile Sosyal Emniyet Kurumuna (SGK) borcu bulunanlara ödeme kolaylığı getirildiğini anımsattı.

633 BİN 740 KİŞİ PRİM BORCU İÇİN BAŞVURU YAPTI

Yapılandırma başvurularının, 2 Haziran itibariyle hem elektronik ortamda hem Sosyal Emniyet Kurumuna bağlı il müdürlükleri ve sosyal emniyet merkez müdürlüklerinde hem de posta yoluyla alınmaya başlandığını aktaran Selçuk, şunları belirtti:

"Şu ana kadar 633 bin 740 sigortalımız prim borçları için başvuru yapmıştır. Bu başvurular ile yekün 23,7 milyar lira borç yapılandırılmıştır. Yine bu dönemde 158 bin 700 4/B (BAĞKUR) sigortalımız 4,1 milyar lira tutarında ihya başvurusunda bulunmuştur." 

SGK İL MÜDÜRLÜKLERİ HAFTA SONU HİZMET VERİYOR

Selçuk, vatandaşların yapılandırmadan faydalanması için Sosyal Emniyet Kurumuna bağlı 81 ildeki il müdürlüklerinin ve sosyal emniyet merkezlerinin bu hafta sonu da hizmet vermeye devam edeceğini aktardı.

"BORCUNU YAPILANDIRAN İSTİHDAM TEŞVİKLERİNDEN YARARLANABİLECEK"

Yapılandırmadan yararlananlara, borçlarından ötürü icra takibi ve haciz işlemleri yapılmayacağını belirten Selçuk, şu değerlendirmede bulundu: 

"Bu yapılandırmaya başvurup ilk taksiti ödeyen işverenlerimiz, 'Borcu yoktur' yazısı alabilecek, bu sayede halk ihalelerine girebilecek, soluk kredisi başvurusunda bulunabilecek. En önemlisi de istihdam teşviklerinden yararlanmaya başlayacak. BAĞKUR sigortalılarımız da Ziraat Bankası ile yaptığımız kredi anlaşmasıyla yapılandırma kapsamında, borcunu peşin ödeyerek veya dondurulan hizmet sürelerini ihya ederek emekli olabilecek."

SAĞLIK HİZMETİNDEN YARARLANMAYA DEVAM EDECEKLER

Bakan Selçuk, BAĞKUR'lu sigortalıların hizmet sürelerini dondurarak veya yapılandırmanın ilk taksitini ödeyerek sıhhat hizmetlerinden yararlanmaya başlayabileceklerini anlatım etti.

Genel sıhhat sigortalılarına da yapılandırma kapsamında borçlarını faizsiz olarak 31 Aralık tarihine kadar ödeme imkanı verildiğini vurgulayan Selçuk, umumi sıhhat sigortalılarının bu tarihe kadar da borcuna bakılmadan bütün sıhhat hizmetlerinden yararlanabileceğine dikkati çekti.

SON MÜRACAAT TARİHİ 31 TEMMUZ

Yapılandırmada son başvuru tarihinin 31 Temmuz olduğunu anımsatan Selçuk, ilk taksit ve peşin ödeme süresinin 31 Ağustos olduğunu, ödemelerin 2 ayda bir taksitler halinde 6-9-12 veya 18 taksit tercihiyle yapılabileceğini belirtti.

Selçuk, vatandaşların 31 Temmuz'a kadar başvuruyu ihmal etmeyerek bu imkanı, bilhassa de peşin ödeme avantajını fazla iyi değerlendireceklerine inandığını anlatım etti.

VİDEO: BORÇLARIN YENİDEN YAPILANDIRMASI VE VARLIK BARIŞI HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

dataLayer.push({'platform': 'Responsive','category1': 'Ekonomi','category2': 'Borçların yeniden yapılandırması ve Varlık Barışı hakkında bilmeniz gerekenler'});

YORUMLAR

  • 0 Yorum