Piyasalarda neler oluyor.

Türk Lirasında değer kaybı devam ederken, yeni gün sert hareketlere sahne oldu. Dolar hızla 6 lirayı aşarken, Euro 7 lira seviyesini gördü. Vatandaşlar normal olmayan bu yükselişe bir anlam veremiyor.

Piyasalarda neler oluyor.
10 Ağustos 2018 - 07:01

Türkiye ve ABD arasında Rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğu ve Washington yönetiminin aldığı yaptırım kararları nedeniyle başlayan krizi çözmek üzere ABD'ye giden Türk heyeti önceki gün ABD Dışişleri Bakanı Yardımcısı John Sullivan ile bir araya geldi. ABD basınında görüşmelerin olumsuz geçtiği bilgisi üzerine Türk Lirası’ndaki değer kaybı hızlandı.

 

Dolarda durum ne?

Dolar/TL, Türkiye piyasaları açıldıktan sonra 6,30 seviyesini görürken, euro/TL 7,22 lirayı aştı. Bu seviyelerden geri gelen dolar/TL, saat 09:26'da günlük bazda yüzde 10 yükselişle 6.08, euro/TL yüzde 9 yükselişle 6.96 civarında bulundu. 

 

Dolar, saat 09.55’te 5.89 seviyesinde yer aldı. Aynı dakikalarda Euro da 6,73 seviyesinde alıcı buldu.

 

En kötü performans TL'de

Kurun gördüğü yeni zirve ile birlikte TL'nin dolar karşısındaki günlük değer kaybı yüzde 15'e yaklaşırken, TL gelişmekte olan ülke para birimleri arasında açık ara en kötü performansı gösteriyor.

TL'nin zirve seviyesi dikkate alındığında yılbaşından bu yana dolar karşısındaki değer kaybı ise yüzde 40'a ulaştı.

Piyasaların gözü Erdoğan ve Albayrak'ta

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugün saat 14.00'te Bayburt Buluşması'na ve 16.30'da Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu açılış törenine katılımı sırasında yapacağı açıklamalar piyasalarca izlenecek.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak ise saat 14:30'da yeni ekonomi paketini tanıtacak.

Açıklanacak çerçevenin ay sonunda açıklanacak olan OVP için sinyal niteliğinde olacağı, ekonomide büyüme ya da enflasyondan hangisine eğilim olacağının izleneceği belirtiliyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum