Pendik'e millet bahçesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Atatürk Havalimanı yerine yapılacak yeni park projesini açıklamasıyla birlikte gündeme gelen Millet Bahçeleri ile ilgili yeni projeler ortaya çıkıyor.

Pendik'e millet bahçesi
29 Mayıs 2018 - 09:27

 

Cumhurbaşkanı’nın İstanbul’da Atatürk havalimanının olduğu noktayı yeşil Alana çevirerek devasa bir park yapılacağını açıklamasıyla bölgede yaşayan pek çok vatandaş heyecanlanmıştı. Erdoğan’ın açıklamasının ardından Millet Bahçeleri projeleri için Toki ve Emlak Konut üzerinden çalışmalara başlandı. İlk etapta bir tane Maslak bir tane Pendik’te olmak üzere iki arazi için projeler TOKİ tarafından hazırlanıyor.

Edinilen bilgilere göre, Atatürk Havalimanı'nın arazisi için ise İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başta olmak üzere bazı bakanlıkların da devrede olduğu belirtiliyor. Pilot uygulamaları, Kayaşehir, Ataköy Baruthane ve Niğde'de projelendirilen, toplamda 2 milyon metrekarelik bir alanı kapsayan millet bahçeleri, TOKİ mülkiyetindeki gayrimenkul arazileri üzerinde yapılacak. Bu doğrultuda 2023'e kadar pek çok millet bahçesi projesi hayata geçirilecek.

YORUMLAR

  • 0 Yorum