Kit'lere Kadro Müjdesi

KİT'lerde çalışanlar başta olmak üzere kriterlere takılarak kadro alamayan taşeronlar için de çalışma başlatıldı.

Kit'lere Kadro Müjdesi
06 Haziran 2018 - 06:53

Hükümet sözünü tuttu, kamuya geçişleri tamamlanan 1 milyon taşeron işçisinin hem geliri arttı hem de özlük hakları iyileşti. Takvim'in haberine göre KİT'lerde  ( Kamu iktisadi teşebbüsü) çalışanlar başta olmak üzere kriterlere takılarak kadro alamayan taşeronlar için de çalışma başlatıldı. Yaklaşık 85 bin kişinin kadroya geçişini öngören çalışmanın 1-2 gün içinde tamamlanması bekleniyor. Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, "Maliye bu konuda çalışıyor. Hazine'nin görüşü bekleniyor. 1-2 güne kadar iyi, olumlu haber gelir" dedi.

2 NİSAN'DA BİTMİŞTİ
2 Nisan 2018 tarihi itibari ile kamu kurumlarında alt iş verenler aracılığı ile istihdam etmekte olan taşeron işçilere kadroları verildi. Ancak bazı taşeron işçilere çalıştıkları kamu kurumu, çalışmaya başlangıç tarihi ya da çalıştıkları pozisyonlardan dolayı kadro verilmedi.

52 GÜNLÜK İKRAMİYE
Taşeron işçilerden belediye şirketlerine geçişi yapılan çalışanlar için Maliye Bakanlığı'nın görüş yazısı ile belediye şirketine geçişi gerçekleştirilen taşeron işçilere ilave tediye ödemesi yapılamayacağı yönünde görüş bildirmişti.

Kadro geçişi kamu kurum ve kuruluşlarına olan taşeronlara ise ilave tediye ödenmesi konusunda yaşanan tereddütleri ortadan kaldıran uygulama Sağlık Bakanlığı'ndan geldi.

TAŞERON İŞÇİYE İLAVE TEDİYE ÖDENECEK
Sağlık Bakanlığı 81 il valiliğine gönderdiği yazıda kadroya geçişi gerçekleştirilen taşeron işçilere ilave tediye ödenmesi gerektiğini belirtti.

Bakanlığın yazısında

"...hükmü gereğince 4857 Sayılı İş Kanuna tabi çalışan işçilere ilave tediye ödenmesi gerektiği belirtilmiştir.

Bu itibarla, mezkur KHK ile kadroya alınan sürekli işçilere ilave tediye ödenmesi gerekmektedir.' diyerek tartışmalara noktayı koymuş oldu"

YORUMLAR

  • 0 Yorum