İstanbul Sabiha Gökçen'in Katı Atıkları Pendik Belediyesi'ne Emanet

İstanbul Sabiha Gökçen Uluslararası Havalimanı terminal işletmecisi olan İSG ile Pendik Belediyesi arasında misli atıkların toplanması ve ayrıştırılması alanında iş birliği protokolü imzalandı.

İstanbul Sabiha Gökçen'in Katı Atıkları Pendik Belediyesi'ne Emanet
01 Ocak 1970 - 00:00

 

Pendik Belediyesi Arka Dönüşüm tesislerinde düzenlenen imza törenine İSG Operasyon Direktörlü Göksu Güney ile Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Çelik katıldı. Yapılan iş birliği kapsamında İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan aylık 600 ton misli atık toplanıp ayrıştırılacak ve art dönüşü sağlanacak. İmza töreninde konuşan İSG Operasyon Direktörü Göksu Güney,' Biz böyle bir pakt yapmaktan ötürü fazla memnunuz. Sizlerle çalışıyor olmaktan ötürü fazla mutluyuz. Biz Sabiha Gökçen Havalimanı olarak geçen sene 31 milyon yolcu rakamına ulaştık. Havalimanımızda günlük ortalama 100 bin yolcu var. Sabiha Gökçen Havalimanı 100 bin kişinin yaşadığı bir kent adeta. Havalimanımızın bir atık kapasitesi mevcut. Pendik Belediyesi'ne fazla teşekkür ediyorum. Böyle bir tesisi kullanmak fazla aka bir avantaj. Hem milli hem de uluslararası standartları korumakla mükellefiz. Sizlerle yapacağımız çalışma bizi fazla daha ilerlere götürecektir.' dedi.

 Pendik Belediyesi Başkan Yardımcısı Ali Çelik yaptığı konuşmada,'Pendik ilçemiz temizlik ve art dönüşüm noktasında fazla ileri konumdayız. Hatta Türkiye'ye misal olma noktasındayız. Türkiye'de teknolojisi en iyi olan art dönüşüm tesislerinden birisine sahibiz. Bu konuda birçok belediyeye öncülük ediyoruz. Bunun dışında yer altı konteynerı konusunda en iyi seviyedeyiz.'dedi.

 

600 TON ATIK GERİ DÖNÜŞÜME GİRECEK

 İstanbul Sabiha Gökçen Havaliman terminal işletmecisi olan İSG ile Pendik Belediyesi arasında yapılan pakt ilk etapta bir sene süreli olacak. Anlaşmayla kapsamında 3 bin metrekarelik alanda kurulu Ambalaj Atık Ayrıştırma Tesisi'ne ayda 600 ton atık gelecek. Bu atıklar tesiste ayrıştırılıp art dönüşüm firmalarına yollanacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü'ne bağlı araçlar 1 Temmuz'dan itibaren havalimanından atıkları almaya başlayacak.

YORUMLAR

  • 0 Yorum