İstanbul İl Jandarma Komutanlığından 179. Kuruluş Yıl Dönümü İftarı

İstanbul İl Zaptiye Komutanlığı, Jandarmanın 179. müessese sene dönümü nedeniyle iftar programı düzenledi. Düzenlenen programa 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, şehit yakınları, gaziler ve fazla sayıda davetli katıldı.

İstanbul İl Jandarma Komutanlığından 179. Kuruluş Yıl Dönümü İftarı
14 Haziran 2018 - 05:35

 

Jandarma Teşkilatının 179. müessese sene dönümü nedeniyle İstanbul İl Zaptiye Komutanlığı aracılığıyla Zaptiye Bölge Komutanlığı sosyal tesislerinde iftar programı düzenlendi. Düzenlenen iftar programına 1. Ordu Komutanı Orgeneral Musa Avsever, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul İl Zaptiye Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, komutanlar, şehit yakınları, gaziler ve fazla sayıda davetli katıldı.

'Bu teşkilatımız milletimizin surat akıdır'

Programda konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, 'Gerektiğinde düğüne gider gibi ölümü göze alabilen gerektiğinde bu milletin en tali ihtiyaçlarını karşılaması noktasında benim görevim değildir diye hiç yüksünmeden hizmete koşan ehemminden mühimine tüm vazife sahasında başarıyla hizmet eden bu teşkilatımız milletimizin surat akıdır. Bu nedenle bu ulus zaptiye teşkilatına, polis teşkilatına, askerine kendine hizmet eden halk görevlilerine farklı bir yer, farklı bir ehemmiyet atfetmiştir. Bu örgüt vazife yaparken şehitler verdi, gaziler verdi. Bir kısmı bizimle aynı sofrayı paylaştılar şehit yakınlarımız ve gazilerimiz. Onlara fazla şey borçluyuz' ifadelerini kullandı.

İftar sonrasında konuşan İstanbul İl Zaptiye Komutanı Tuğgeneral Nuh Köroğlu, 'Bugün mensubu olmaktan aka gurur duyduğumuz Zaptiye Teşkilatının 179. müessese sene dönümünü kutlamanın onur, sevinç ve heyecanını yaşıyoruz. Başarılarla dolu köklü bir tarihe sahip olan Zaptiye Genel Komutanlığı kuruluşundan bugüne kadar ulu milletimizin engin sevgi ve güvenine mazhar olmuş, Türkiye Cumhuriyetinin bölünmez bütünlüğünün korunması, milletimizin huzur ve güvenliğiyle, halk tertip ve güvenliğini sağlanması hizmetleriyle ulusumuzun her vakit takdirini kazanmıştır. Bu vesileyle zaptiye teşkilatının bugünkü onurlu seviyede emek, çaba ve alın teri akıtan komutanlarımıza ve kıymetli mensuplarımıza müteşekkir olduğumuzu bilhassa anlatım etmek istiyorum' dedi. - İSTANBUL

YORUMLAR

  • 0 Yorum