EDREMİTLİ GENÇLER ROBOTİKTE DÜNYA DEVLERİNİ GERİDE BIRAKTI

EDREMİTLİ GENÇLER ROBOTİKTE DÜNYA DEVLERİNİ GERİDE BIRAKTI
11 Mayıs 2026 - 13:02

Antalya’da düzenlenen 18. Uluslararası MEBROBOT Yarışması’nda Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi tarih yazdı. 25 ülkenin katıldığı dev organizasyonda, 505 takımı geride bırakan Edremitli öğrenciler, RC Uçak kategorisinde dünya şampiyonu ve dünya ikincisi oldu.

Baran ARİÇ – Balıkesir’in Edremit ilçesi, uluslararası teknoloji arenasında tarihi bir başarıya ev sahipliği yaptı. Antalya’da gerçekleştirilen TÜBİTAK 18. Uluslararası MEBROBOT Yarışması’na katılan Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, robotik ve havacılık alanındaki yetenekleriyle dünyayı dize getirdi.

Toplam 25 ülkenin katılım sağladığı, üniversite ve lise öğrencilerinin aynı platformda kıyasıya yarıştığı organizasyonun en prestijli bölümlerinden biri olan “RC Uçak” kategorisinde Edremit rüzgarı esti. Toplam 505 takımın mücadele ettiği bu zorlu kategoride Edremit Anadolu İmam Hatip Lisesi, rakiplerini tek tek eleyerek zirveye yerleşti.

Dünya kürsüsünde iki Edremit takımı

Yarışma sonuçlarına göre; okulun “Şehit Hamdi Bey İHA Takımı” sergilediği üstün performansla dünya 1.’si olarak altın madalyaya uzandı. Aynı okulun bir diğer başarılı ekibi olan “Kocaseyit İHA Takımı” ise dünya 2.’si olarak gümüş madalyanın sahibi oldu. Aynı okuldan iki farklı takımın dünya kürsüsünün ilk iki basamağını kapatması, Türk eğitim camiasında ve Balıkesir’de büyük bir sevinçle karşılandı.

Milli Eğitim’den tebrik mesajı

Elde edilen bu tarihi başarı sonrası Edremit İlçe Millî Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, uluslararası platformda Türkiye ve Balıkesir’i başarıyla temsil eden öğrencilerin, danışman öğretmenlerin ve okul yöneticilerinin büyük bir özveri sergilediği vurgulandı. Teknik donanımları ve mühendislik becerileriyle dünya devlerini geride bırakan öğrencilerin başarısı, Edremit’in bilim ve teknoloji alanındaki potansiyelini bir kez daha kanıtladı.

Dünya şampiyonu ve dünya ikincisi olan takımların, ilerleyen günlerde ilçede düzenlenecek bir törenle ödüllendirilmesi bekleniyor.

YORUMLAR

  • 0 Yorum