Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunların iş dünyasını olumsuz etkilemesini istemem (ABD'li şirketlerle toplantı)

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'de ABD'li şirket yöneticilerini kabul etti. Görüşmeden, Türkiye-ABD ilişkilerine yönelik mühim mesajlar çıktı. İki memleket arasındaki sorunların iş dünyasını menfi etkilemesini istemediğini belirten Erdoğan, "Siyasi konuları ekonomik konularla karıştırmayı doğru bulmuyorum" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Sorunların iş dünyasını olumsuz etkilemesini istemem (ABD'li şirketlerle toplantı)
20 Eylül 2018 - 06:47

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerikalı şirketlerin Türkiye temsilcilerini Beştepe'de kabul etti. Toplantıya, bilişimden besin sektörüne bir çok alanda etkinlik gösteren otuzdan çok ABD'li şirket yöneticisi katıldı. Beştepe'deki görüşme 2 saat 40 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD ile yaşanan yaptırım krizine değindi.

Erdoğan, "Abd yönetimi ile sorunların iş dünyasını menfi etkilemesini istemem. Lüzumlu adımları atmaya devam edeceğiz. ABD'nin yaptırımlarına karşı alınan ticari önlemlerin işletmelere ziyan vermemesine dikkat ediliyor. Yapılan düzenlemeler iş dünyasından gelen art bildirimler dikkatte alınarak yapılıyor. Türkiye değişen durumlara ve ihtiyaçlara göre lüzumlu düzenlemeleri yapmaya devam edecek." dedi.

Erdoğan iki memleket arasında yaşanan problemlerin ticari ilişkileri etkilememesi gerektiğini de söyledi.

Erdoğan, "Siyasi konuları ekonomik konularla karıştırmayı doğru bulmuyorum. Sorunlar diplomasi ile çözülürken, iş dünyasının iş birliği yapmasını teşvik ediyoruz. Abd ile stratejik ortaklığımızın yatırımlar ve ticaret ile güçleneceğine inanıyorum." dedi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ekonomideki son gelişmelere de değindi. Serbest piyasadan ödün verilmeyeceğini belirten Erdoğan, "Son gelişmeler ekonomide yeniden dengelenmenin önemine işaret ediyor" dedi.


YORUMLAR

  • 0 Yorum