Çevir kazı yanmasın

Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz'ün bir dernek ziyaretinde yaptığı konuşmada "adaylık başvurusunda bulunmayacağım şeklinde sözleri özellikle CHP siyasetinde çok konuşuldu. Fakat Öz daha sonra yaptığı açıklamalarda kendisiyle çelişen ifadelerde bulunuyor.

Çevir kazı yanmasın
03 Ekim 2018 - 08:26

İlkhaber Gazetesinin gündeme getirdiği Kartal Belediye başkanı Altınok Öz ADD Kartal Şubesinde yaptığı konuşma hala sıcaklığını koruyor. Altıonok Öz konuşmasında “Adaylık başvurusunda bulunmayacağım” diyor ve devamında herkes aday olabilir bizim görevimiz onlara yardımcı olmak doğru işin doğru yapılmasını sağlamak”diyerek  konuyu kapatıyor.

 

KENDİ VAADİNİ BYPASS EDİYOR

Peki belediye başkanı Altınok Öz neden böyle bir açıklama yapma gereği duyuyor. 2009 ve 2014 seçimlerinde ilçe binasında partililerle birlikte aday adaylık başvurusu yapan bir belediye başkanı şimdilerde hangi sebeple adaylık başvurusu yapmayacağım diyor. Birincisi 2004 yılında aday adaylığını açıklayan Altınok Öz o dönem verdiği sözlerden bir tanesi siyasette iki dönem olacağıydı.  Altınok Öz bu dönem sonunda belediye başkanlığında iki dönemini doldurmuş olacak. Fakat tekrar aday olmak isteyen Öz kendince bir formül bularak genel merkezi buna teşvik ediyor. Ben aday olmadım genel merkez beni aday gösterdi diyerek milletin aklıyla alay eder gibi kendi vaadini bypass etmiş oluyor.

 

İMZA KONUSU UNUTULMADI

Muharrem İnce ve ekibinin başlattığı olağanüstü kurultay için genel merkeze karşı imza veren kişilerden olan Altınok Öz daha sonra kurultay için yeterli imza toplanaması sonrası pişman olsa gerek bir televizyon programında günah çıkartırcasına açıklamalarda bulunuyor. Öz “ Ben imza veren bir belediye başkanıym, bu arada  genel merkezin elini rahatlatmam lazımdı  1-18 Ekim tarihleri arasında partimin başlattığı aday adaylığı başvurusunda bulunmayacağım.” şeklinde konuşuyor. İmza konusu genel merkezin gündeminde. Çünkü olağanüstü kurultay tartışmaları nedeniyle Cumhuriyet Halk Partisinin çok yıpratıldığı ve genel genel merkezi devirmek isteyen insanlara tekrardan şans verilmesinin bu süreçte Kılıçdaroğlu destekçilerini küstüreceği  düşünülüyor.

BELEDİYE BAŞKANI ALTIN OK ÖZ'ÜN TELEVİZYON PROGRAMINDAKİ SÖZLERİ  İZLE

YORUMLAR

  • 0 Yorum