Akdeniz'den 'Zamansız İmgeler'
Nadide Akdeniz’in yirmi altıncı kişisel sergisi “Zamansız İmgeler”, 4 Nisan – 4 Mayıs tarih aralığında Labirent Sanat’ta sanatseverlerin ziyaretin açık olacak.
Akdeniz’in 25 yılı kapsayan yönelimlerinden, farklı dönem ve tekniklerde ürettiği işleri, ilk bakışta doğal olanın estetik bir aktarımı gibi algılansa da kullanılan imgelerle izleyeni zamansız bir aralığa çekerek, düşünmeye sevk ediyor. Issız, kusursuz bir doğa görüntüsünün içine gizlenmiş, günlük yaşamda sıklıkla kullanılan ya da gelişen teknolojiye yenik düşmüş, işlevini yitirmiş sıradan nesneler izleyiciyi resmin içine alarak, bireysel deneyimleriyle anlamı çoğaltıyor.
Modern dünyada, yenilik zorlamasıyla sürekli değişime maruz kalan çevrenin, kullanılan eşyalar, alışkanlıkların bedenlerle birlikte, benliği kuran anılar ve hafızanın da zamanın yakalanamayan bu hızı içinde kayboluyor.
Nadide Akdeniz’in resimlerinde doğal olanla kurgu, geçmiş ile aktüel, yaşamla ölüm, eski ile yeni gibi kavramlar geçmiş-şimdi-gelecek diyalekti üzerinden izleyiciye aktarılıyor. Akdeniz’in resimlerindeki imgeler, edimsel olarak içinde var olduğu şimdiyle sınırlı kalmadan, geçmiş ve geleceğe doğru uzanarak var oluyor.
Akdeniz’in yirmi beş yıllık işlerinden bir seçkinin yer aldığı, “Zamansız İmgeler” sergisi, 4 Nisan – 4 Mayıs tarih aralığında Labirent Sanat’ta görülebilecek.





YORUMLAR