AK Partili belediye 5'inci cemevini açtı

İstanbul'da AK Partili Pendik Belediyesi ilçedeki beşinci cemevinin yapımını tamamlayarak teslim etti. Pendik Kavakpınar Mahallesi'nde dört katlı cemevi olarak inşa edilen "Kavakpınar Cemevi" içinde eğitim ve cenaze hizmetleri de veriliyor.

AK Partili belediye 5'inci cemevini açtı
06 Temmuz 2018 - 07:44



HER ŞEY DÜŞÜNÜLDÜ
Dört kattan oluşan cemevinin ilk katında, aşevi ve eğitim salonu, ikinci katta işlik ve ofisler, üçüncü katta ise cem salonu yer alıyor. Bodrum katta ise otopark, morg ve cenaze yıkama alanları bulunuyor.
Toplamda 2 bin 98 metrekarelik kullanım alanı olan cemevi, belediye meclis kararıyla bedelsiz olarak tahsis edilecek.


Pendik Belediye Başkanı Kenan Şahin, 1997'de yılında ilk cemevini inşa ettiklerini belirterek, bu desteğin AK Parti'ye fazla mesafeli dernekleri de kapsadığını söyledi. Kapsamlı bir cemevi yapabilmek için bayındır planlarında düzenleme yaptıklarını belirten Kenan Şahin, "Cemevini daha rahat yapmak için bayındır düzenlemesini ona göre yaptık" dedi. Kavakpınar Cemevi'nin tamamı belediye aracılığıyla inşaa edilirken, daha evvel tamamlanan 4 cemevinin yapımının da belediyenin ağırbaşlı katkılarıyla tamamlandığı öğrenildi.


BELEDİYE HER ZAMAN YANIMIZDA
Cemevi dernek başkanı Mahmut Türkmen ise cemevi için belediyenin desteğini her vakit yanlarında gördüklerini belirterek "Biz sene içindeki etkinliklerimizin tamamında vasıta desteğini rahatlıkla alabiliyoruz. Bizim hiçbir sorunumuz olmadı AK Partili belediyeyle. Avrupa'da farklı amaçlarla kullanılan gruplar var. Dünya karıştırmak istiyor. Biz kendi sorunlarımızı birbirimizle çözebiliriz" diye konuştu.

İŞTE HİZMETE GİREN CEMEVLERİ
Pendik'te Kavakpınar Cemevi (Cem Vakfı)
Sülüntepe Pir Sultan Abdal Cemevi (Pir Sultan Dernekleri)
Ertuğrulgazi Mahallesi Cemevi (Alibaba Kültür Sultan Derneği)
Esenyalı Mahallesi Cemevi (Seyit Seyfi Derneği)

Sülüntepe Cemevi (Cem Vakfı) Şahkulu Sultan Dergahı


YORUMLAR

  • 0 Yorum