Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı

24 Haziran Genel Seçimleri’nde İstanbul’dan mebus seçilen AK Partili 43 vekil, törenle mazbatalarını aldı.

Ak Parti İstanbul Milletvekilleri Mazbatalarını Aldı
03 Temmuz 2018 - 07:03

 

Çağlayan’daki İstanbul Hak Sarayı’nda bulunan Şehit Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz Konferans Salonu’nda 27. Dönem AK Partili İstanbul milletvekilleri için mazbata takdim töreni düzenlendi.
Tören öncesi açıklamada yapan AK Parti İstanbul İl Başkanı Bayram Şenocak, seçilen milletvekilleri başarılarından ötürü kutlama etti.
Partilerinin milletvekillerinin durmadan çalışmaya devam edeceklerini kaydeden Şenocak, “Milletiyle he vakit temas eden milletvekillerimiz önümüzdeki süreçte de aynı kararlılıkla milletimizle birlikte olacaktır. Seçimden seçime milletin kapısına giden milletvekilimiz olmadı. Milletvekillerimiz her vakit milletle iç içe oldular. Yükümüzün ağırlığının farkındayız. Milletimize yaptığımız hizmet milletimizin rızası ve gönülleri almak en aka temennimiz olmuştur” dedi.
Şenocak’ın ardından kısa bir açıklama yapan İstanbul İl Seçim Kurulu Başkanı Münevver Aksüngü, seçilen vekilleri kutlama etti.
Daha sonra düzenlenen törenle vekiller sırayla mazbatalarını aldı. Mazbata törenin ardından vekiller toplu olarak bölge bölge anı fotoğrafı çekildi.
Törenin ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Kültür ve Turizm Bakanı İstanbul 3. Bölge mebus Numan Kurtulmuş, “24 Haziran seçimleri geride kaldı. Seçimlerin merkezi İstanbul’du. İstanbul’da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve de AK Parti en yakın rakiplerine ayrım atarak birinci oldular. Seçim İstanbul’da da Türkiye’nin aka bir çoğunluğunda böyle bir şenlik havasında geçti. Çok küçük tefek olaylar dışında Allah’a şükür Türkiye genelinde keyifli bir seçim kampanyası yürüttük. Oldukça başarılı bir netice aldık. Bugün de burada mebus seçilen arkadaşlarımızın mazbata töreni gerçekleştirdi. Önümüzdeki parlamento gerçekten son radde mühim bir parlamentodur. Türkiye’de hem yeni sisteme geçiş sürecinin en güzel şekilde gerçekleşmesi, ilgili yasaların çıkartılması hem de yeni sistemin tüm kuruluş ve kurallarının kurulması bakımından bundan sonra tüm partilere ortak mesuliyet düşüyor. İster iktidarda olsun ister muhalefette olsun partiler bu anlamda aka bir dayanışma içinde anlayış içerisinde yeni sistemi karacak çalışmaları yapacaklardır. Milletvekilliği arkadaşlarımız da kuvvetli bir meclisin üyesi olarak bundan sonra parlamentoda vazife yapacak” şeklinde konuştu.
Seçimlerde Türkiye’nin en genç mebus seçilen Rümeysa Kadak ise, “Çok aka sorumluluk. İnşallah Cumhurbaşkanımızın güvenine layık işler yapmak nasip olacak. Bir an evvel eğitim ve gençlikle çalışmak istiyorum. Lisans eğitimim bitti ama eğitim hayatımız her vakit devam edecek inşallah” dedi.addAd("/128070660/Milliyet_Yerel/Detayici_300x250", [[250, 250], [300, 250], [336, 280]], "Gad300250", true, 1, 0);addAd("/128070660/Milliyet_Yerel/Milliyet_Yerel_300x250_2", [[250, 250], [300, 250], [336, 280]], "Gad300250_1", true, 1, 0);


YORUMLAR

  • 0 Yorum