Ergin Ataman: Savunmamız iyiydi
Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nde play-off çeyrek final ilk maçında misafir ettiği Darüşşafaka'yı 78-69 yenerek seride 1-0 öne geçen Anadolu Efes'in başantrenörü Ergin Ataman, savunmada iyi oynayarak galip geldiklerini söyledi.
Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Ataman, Darüşşafaka'nın kuvvetli bir takım olduğunu belirterek, Serinin zor geçeceğini biliyorduk. Savunmada istediğimizi yaptık ve pota altını iyi kapattık. Wilbekin ve Johnson dışında ekstra oyunculara sayı şansı tanımadık. Hücumda iyi değildik. 20 top kaybı yaptık ve bu nedenle fazla sayı yedik. Zor bir seri olacak. İkinci maça daha iyi hazırlanacağız. ifadelerini kullandı.
Errick McCollum'un sıkışan maçlarda oyunu değiştirebilecek bir basketbolcu olduğunu anlatan tecrübeli çalıştırıcı, Rakibin konsantrasyonu Krunoslav Simon üzerineydi. Sonny Weems'in oynayıp oynayamayacağı maç sabahında belli oldu. Ayağında ağırbaşlı bir sakatlığı olmasına karşın onu oynatmak zorunda kaldık ve istediğimiz katkıyı aldık. diye konuştu.
DAVİD BLATT: FIRSATLARI DEĞERLENDİREMEDİK
Darüşşafaka Başantrenörü David Blatt, seride 1-0 geriye düşmelerine karşın henüz bir şey kaybetmediklerini dile getirdi.
Mağlup oldukları maçta Anadolu Efes'in daha iyi oynadığını aktaran Blatt, Bir maçı kaybetmiş olmak her şeyi bitirmez. Maçı kazanabilmek adına elimize gelen fırsatları değerlendiremedik. Şimdi evimize dönüp perşembe günü oynanacak maçı kazanmak için çalışacağız. değerlendirmesinde bulundu.