Başkan Alatepe:

ABONE OL

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ilçede imarda belirlenen ölçülerin dışına çıkılmasının olası olmadığını belirterek, 'Geçmişi devletin çıkardığı afla temizleyelim. Bundan sonra 1 santimetre yükseklik, 1 santimetre genişlik, 1 metreküp çok hafriyat yok' dedi.

 

Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, ilçedeki bayındır çalışmalarıyla ilgili yapılan çalışmaları anlattı. Esenyurt’ta izinsiz yapı yükseltme döneminin bittiğini vurgulayan Başkan Alatepe, “Tabii ki bayındır bitmeyecek. İstiyoruz ki Esenyurtlular binalarını yenilesin. Deprem kapımızda. Bunu sağlam yapsın. Bunda sıkıntı yok. Ama bayındır 8 katlıysa 8 katlı yapacaksın. 8 katın üzerinde 1 santimetre yasak ama cidden yasak. Bunun tedbirini alıyoruz ve kesinlikle en küçük bir müsamahamız yok. Biz emsal transferini bitirdik. Müteahhitlerle toplandığımda söyledim. Eski yapılarla ilgili 99 adımı biz atalım, bir adımı da siz atın. Burada yasa dairesinde devlet bir af getirdi. Benim de önümü açtı. Affa gidip yapı belgesiyle vaka çözülüyor. Biz bunları temizleyelim. Bundan sonra ise 1 santimetre yükseklik, 1 santimetre genişlik, 1 metreküp çok hafriyat yok. Varsa gereğini yapacağız” dedi.
Başkan Alatepe, gönlünün rahat olduğunu belirterek, “Geçmişe dönük rahatsızlığım yok. Çok hızlı ve acele büyüyorduk. Gözlerden bazı şeyler kaçtı. Şu anda artık gözümüzden hiçbir şey kaçmayacak. Benim dönemimde verilmiş yüksek ruhsatlı bir ruhsat yok. Ruhsat iznini almış kanuna müsait kim varsa yapsın. Bundan sonrası yok” diye konuştu.

Müteahhit işini yapsın
Müteahhitlerin de herkes gibi işini yapması gerektiğini anlatım eden Alatepe, “Ben müteahhit tanımam. Bunu derken hiçbir müteahhidi küçümsemiyorum. Ben müteahhitle yaptığı okulda, inşaatta muhatap olurum. Bir yerde onunla oturmam, onunla aş yemem. Halkımız da başkanın konvoyunda müteahhit görmek istemiyor. Ben de bunu diyorum. Herkes gibi müteahhit de işini yapsın” dedi.
Esenyurt Belediye Başkanı Ali Murat Alatepe, belediye binasıyla ilgili bir projelerinin olduğunu açıklayarak şöyle konuştu:
“Şu anki belediye binamızı kat karşılığı bir üniversite veya hastaneye verelim. 6-7 bin öğrenci daha burada okusun. Biz de kat karşılığı aldığımız rakamla eski belediye binamızın yerine 4 katlı yatay mimarili bir yapı yapalım. Biz de yatay mimaride rahatça çalışalım. İnşallah yakın zamanda bir noktaya geleceğiz. Bunu bu şekilde yapmak isteyen herkese kapımız açık. Yatay mimariye geçmiş belediye olacağız. İlçede düşünceler dikey olabilir ama bundan sonra gerçekler yatay.”addAd("/128070660/Milliyet_Yerel/Detayici_300x250", [[250, 250], [300, 250], [336, 280]], "Gad300250", true, 1, 0);addAd("/128070660/Milliyet_Yerel/Milliyet_Yerel_300x250_2", [[250, 250], [300, 250], [336, 280]], "Gad300250_1", true, 1, 0);