Fİkirtepe'deki Ağır Hasarlı Binalar Kiralanıyor

İstanbul'da kentsel dönüşümün rant savaşları nedeni ile en sancılı ilerlediği bölgelerin arasında yer alan Fikirtepe yeni bir skandal ile gündeme geldi. Yıkılacağı nedeni ile boşaltılan ağır hasarlı evler ucuz kiralık ev arayan kişilere 300 - 400 liraya kiralanıyor!

Fİkirtepe'deki Ağır Hasarlı Binalar Kiralanıyor
31 Ocak 2020 - 06:27



Hürriyet Gazetesi tarafından yapılan habere göre Fikirtepe kentsel dönüşüm projeleri kapsamında boşaltılan evler ne yazık ki alt gelirli vatandaşlara kiralandı!

ACİL YIKILMASI GEREKEN EVLER ÇARESİZ İNSANLARA KİRALANDI! 

Konu hakkında özel bir hazırlayan Hürriyet Gazetesi Fikirtepe'de yaşanan dramı gözler önüne serdi. Çok acil yıkılması gereken yüzlerce evin çaresiz vatandaşlar tarafından 300 lira bedelle kiralandığı ortaya çıktı.  Özellikle de geçimini kağıt toplayarak sağlayan dar gelirli aileler ve yabancı uyruklu kişiler bu evlere ucuz olmaları nedeni ile yoğun ilgi gösterirken bu evlerden birinde yaşayan Salih Akın ve kızı “Gidecek yerimiz olsa bu evde kalır mıyız? Deprem haberleri nedeniyle korkumuz arttı.

Ev başımıza yıkılacak diye gece çocukların başında nöbet tutuyoruz. Evin sahibi bırakıp gitmiş, boş bulunca biz de mecburen yerleştik. Neden buradasın, ev riskli çıkın buradan diyen de yok, kira isteyen de. Eşimiz dostumuz hep birlikte Fikirtepe’deyiz" dedi. Bölge Sakini Ahmet Ulucak ise her gün evinde ölüm korkusuyla yaşadığını belirterek “Kirası 500 lira ama ben alırken vicdanım sızlıyor. Ama kiracım da çaresiz. Bu fiyata nereden ev bulacak. Başka seçeneği olsa bu riskli binada kalmaz” dedi.  atılmış ve Güler Aktaş çifti de şunları söylüyor: “Yeni inşaatlar nedeniyle evimde ağır hasar oldu, belediyeye şikayet ettim evi boşalt dediler. Aynı sokakta başka eve taşındım. Ekonomik şartlar nedeniyle daha güvenli bir yere gidemiyoruz. Sağlam ev hayaliyle dönüşüme evet dedik ama ortada kaldık" açıklamasında bulundu. 

 


YORUMLAR

  • 0 Yorum