Fikirtepeli Mağdurlar Ombudsman'a Başvurdu

Fikirtepe’de 14 senedir çözüme kavuşmayan kentsel dönüşüm hareketinin mağdurları bu defa haklarını Ombudsman’da arayacaklar. Mağdurlar bakanlığı Kamu Denetçiliği Kurumu’na şikayet etti.

Fikirtepeli Mağdurlar Ombudsman'a Başvurdu
25 Mart 2019 - 12:30

Kendilerini Lekefikirtepe Platformu’yla duyuran, “Lekeye bir çivi de sen çak” çağrısında bulunan mağdurlardan Engin Akgüzel, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Çevre ve Şehircilik İstanbul İl Müdürlüğü, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İlbank ve Kiptaş’ı  Ombudsman’a şikayet etti.

Akgüzel,  Bakanlık’tan kamulaştırma kararı sonrasında, birtakım firmalarla mecburi anlaşma yapan vatandaşların mağdur edilmesi,  6306 sayılı kanunda riskli alanlarda 36 ay kira yardımı ödenmesi söz konusu iken ödemenin yapılmaması ve problemli 46 yapı adasından yalnızca 5’ine İLBANK finansmanı ile kira yardımı yapılması ile birlikte bu beş adanın projelerinin KİPTAŞ’a yaptırılması sonrasında oluşan haksızlığın giderilmesi talebiyle şikayetçi oldu.

Akgüzel’in talepleri ise şöyle:

6306 sayılı kanuna istinaden riskli alanlarda olduğu gibi kira ödemelerinin devlet tarafından acil olarak yapılması, Fikirtepe’de problem ve mağduriyet yaşayan 46 yapı adası varken 5 yapı adasının Bakanlık eliyle tamamlanmak üzere devir alınıp geride kalan 41 yapı adasının mağdurlarının sahipsiz bırakılmasının önlenmesi, Hak kaybı yaşanmaması için verilen emsaller üzerinden hızlıca projelerin bakanlık eliyle tamamlanması, Acilen bu bölgeye bir kamu kuruluşunun sahip çıkması, tam olarak yetkilendirilmesi ve vatandaşla muhatap olması sağlanmalıdır. Bakanlık veya İBB koordinasyonunda tüm bölgedeki projelerin ve altyapının tamamlanması için 5 seneyi geçmeyecek şekilde bir program yapılması ve uygulanması sağlanmalıdır.

YORUMLAR

  • 0 Yorum