İmamoğlu'ndan İhanet Açıklaması

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ekrem İmamoğlu ve Kartal Belediye Başkan adayı Gökhan Yüksel, Kartal’da şehit, gazi aileleri ve engellilerle kahvaltılı toplantıda bir araya geldi. İmamoğlu toplumda ayrıştırıcı dil kullanıldığını belirterek, “Bu dili kullananlar ne yazık ki ülkenin mevcut durumuna ihanet ediyorlar.” dedi.

İmamoğlu'ndan İhanet Açıklaması
20 Mart 2019 - 09:53

Toplantıda bir konuşma yapan İmamoğlu, Kartal’ın İstanbul’da özel bir alan olacağını, ilçedeki ailelerin eksiklerini bildiklerini belirterek, “Toplumda dezavantajlı grup bırakmamak lazım. Dezavantajlı grubun yaratılması bir zihniyet meselesi, bu zihniyeti yok etmemiz lazım. Herkes bir engelli olabilir. Herkes vatanı için mücadele etmek zorunda kalabilir. Herkes buradaki dostlarımızı ve baş tacı insanlarımızın mevcut durumuna gelebilir. ‘Beni ilgilendirmiyor’ diyen ya da bu konuya hassasiyet göstermeyen hiçbir yönetici iyi bir yönetici değildir. Sizler bizim başımızın tacısınız.  Şehit ailelerimiz, gazilerimiz ve engellilerimiz siz bizim sorumluluğumuzdasınız.  Sorumluluğumuzu yerine getireceğiz. Sizlere layık birer belediye başkanı olacağız. Hepinizin huzurunda buna söz veriyorum.” dedi.

Dünyanın ve Türkiye’nin ihtiyacının en başta huzur,  birlik ve beraberlik olduğunu söyleyen İmamoğlu, “Ne yazık ki son günlerde insanların dilinden en hassas konularda, özellikle değerlerimiz üzerinden birbirini test etme, hatta haddi olmayarak birileri sanki elinin altındaymış gibi tüm maneviyatımızı ölçecek bir aletleri varmış gibi konuşmaları hepimizi derinden üzüyor.” söyledi.

“KUTSALLARIMIZ KİMSENİN TEKELİNDE DEĞİLDİR”

“Milli değerlerimiz, milli bakışımız, inancımız, kutsallarımız hiç kimsenin tekelinde değildir.” diyen İmamoğlu, “Örneğin ben kimsenin maneviyatını, hayata bakışını ve milli duygularını ölçme kabiliyetine sahip değilim, haddime de değil. Keza aynı şekilde bu dil üzerinde şuanda bir yarışın içinde olduğum için şahsıma dair; bir takım değerlerimi sorgulayacak, kavramlar üzerinden beni yargılayacak ne kabiliyete ne de hakka sahip bir insan yok. Henüz öyle bir insan dünyaya gelmedi. Ne beni ne sizi sorgulayacak insan dünyada yok.  Toplumun buna müsaade etmemesi lazım. Etmeyin.” ifadelerini kullandı.

“İHANET EDİYORLAR”

 Başkan adayı İmamoğlu kişilerin televizyona çıkıp ‘Sen milli değilsin, ben milliyim.’, ‘Sen şöylesin, ben böyleyim.’ ifadeleriyle konuştukları belirterek, “Hiçbirinin malzemesi olmayacağız. Hiç kimseye prim tanımayın. En başta güzel annelere ve hanımefendilere sesleniyorum. Büyük bedeller ödemiş şehit aileleri ve gazilerimize sesleniyorum. Sizler bu konuda çok hassas davranmalısınız. Özellikle anne ve kadın vicdanı bazen toplumun çok daha önünde gider, tehlikeler ile tehditleri önceden sezinler. Bunlara müsaade etmeyin.  Sizler bu duygularınızla aslında çok siyaset üstü kavramlarsınız. O bakımdan bu dili kullananlar ne yazık ki ülkenin mevcut durumuna bence yanlış yapıyorlar. Hatta biraz ileri gidelim ihanet ediyorlar. Yapmasınlar.” dedi.

“KUCAKLAŞALIM BE KARDEŞİM”

Yerel seçim arifesinde olduğunu ifade eden İmamoğlu, “Burada bulunan hazirunun sıkıntılarını ve onlara dönük ilgimizi ve çözümlerimizi anlatmaya çalıştım. Daha yapmamız gereken birçok şey var. Akıldan ve bilimden yana olmalıyız. Dünyanın çağdaş unsurlarını yakalamalıyız. Herkesin güzel yaşam elde etmesi için ortak akıl ile mücadele etmeliyiz. Hamasi duygular ve popülizm ile insanlığı ve ülkemizi meşgul etmemeliyiz. Bazen birisi kötü bir şey söylüyor, birisi etkileniyor. O kadar üzülüyorum ki ... Diyorum ki ‘Kucaklaşalım be kardeşim’. Oturalım toplumun çıkarına konuşalım. Fikirlerimiz ayrı olabilir. Ama şuradan  çıktığımızda yine kol kola olalım. Bazen saldırılar oluyor, bir şeyler oluyor ondan sonra daha fazla CHP’li, İYİ Partili, HDP’li, MHP’li, ANAP’lı, AK Partili; hepsini kucaklayasım geliyor.Benim insanım. Kim engel olabilir ki!” şeklinde konuştu.

“AKILDAN VE BİLİMDEN YANA OLMALIYIZ”

Türkiye’de yaşayan, vatanını, milletini ve bayrağını seven insanları birbirinden ayırt etmemeleri gerektiğini söyleyen İmamoğlu “Sevgiye ve saygıya öncelik tanıyalım. Akıldan ve bilimden ödün vermeyelim.” dedi.

Toplantıda kısa bir konuşma yapan Kartal Belediye Başkan Adayı Gökhan Yüksel,”Bizim tanışıklığımız yeni değil. Bizler Pendik’teki merkezlerinde olsun Kartal’da yaşayanlarımız olsun ara ara buluşma imkanı yakalıyoruz ve onları hatırlama imkanı yakalıyoruz. Sevgili Belediye Başkanım Altınok Öz döneminde başlayan ve devamı getirilen yeni dönemde de devralacağım bayrak noktasında da daha ileriye taşıyacağıma söz vermiştim. Bu anlamda yine şehit ve gazi yakınlarıyla olan diyaloğumuz sohbetimiz ve onların ihtiyaçlarına yönelik çözümlerimiz artarak devam edecektir. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. Şehit yakınları evlatları vatan için şehit olduğunda aslında onların öldüğüne inanmazlar. Fakat unutuldukları zaman onların öldüğüne inanırlar. Sizleri unutmayacağımızın sözünü vererek hepinize sevgiler saygılar sunuyorum.” dedi.

YORUMLAR

  • 0 Yorum